Meslekte branşlaşma geri gelmeli!

Gazeteci ve Doğu Avrupa Uzmanı Deniz Berktay, İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde Rusya-Ukrayna Savaşı’nın iç yüzünü, ülkelerin kökenlerini, savaşın dinamiklerini ve Türkiye’nin Rusya-Ukrayna ile olan ilişkisini nasıl etkileyeceğini anlattı.

21 Mart 2024 - 14:47

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın iki egemen ülkenin mücadelesi olduğunu ve iki ayrı boyutunun bulunduğunu belirten Gazeteci Berktay, ilk boyut olarak Rusya’nın işgalci ülke durumunda olduğunu, ikinci boyutun ise Rusya ve Batı arasında yaşanan çatışma olduğunu ifade etti. Rusya ve Ukrayna Savaşı’nda Ukrayna’nın Rusya’ya karşı bağımsızlığını sağlamak istediğini, Rusya’nın ise çevrelemenin önüne geçmek istediğini söyledi. 

Savaşın Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini ve Karadeniz’de gerilimin artması anlamına geldiğini vurgulayan Berktay, bozulan dengenin yeniden tesis edilmesi için Türkiye’nin önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Ukrayna’nın dış dünyaya açılış yolunun Türkiye olduğunu söyleyen Berktay, savaşın Ukrayna’daki yıkıcı etkisine bakarken Avrupa’ya yapılan göçlerin, ülkenin kan kaybı yaşamasının ve batılı ülkelere karşı borç içerisinde olmasının da unutulmaması gerektiğini belirtti. 

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, geçmişte gazetede çalışan arkadaşların sahada aktif olduğunu, günümüzde ise tablonun değişerek masa başı haberciliğin yapıldığını, sahada çalışmaya, bağımsız ve sıcak haberciliğe büyük bir özlem duyulduğunu, meslekte branşlaşmanın geri gelmesi gerektiğini dile getirdi. 

 

Hızlı geçen zamanda yaşanılan gelişmeleri, heyecanı kişisel tarihin sayfalarında bırakıldığını söyleyen Başkan Gappi, gazetecilerin gözlemlerini, deneyimlerini, tecrübelerini kitaplaştırması ve aktarması gerektiğinin altını çizdi. Bu açıdan Başkan Gappi, Gazeteci Deniz Berktay’ın gerçekleştirdiği gibi ülkedeki sıcak, bağımsız ve belgeli gazeteciliğin yeniden yeşermesini dilediğini ifade etti. Başkan Gappi, panelde kıymetli bilgilerini ve deneyimlerini aktardığı için de Berktay’a teşekkür etti.

Bu haber 863 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()