İGC'den o nota tepki: "Tarafları bir kez daha uyarıyoruz!"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker’in masasına bırakılan o nota tepki gösterdi.

08 Eylül 2022 - 14:31

Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker, masasına Gazete 35 İmtiyaz Sahibi Uğur Şener tarafından bırakılan ‘Gazetemize reklam gelmediği sürece haberleriniz girilmeyecektir’ yazılı nota sosyal medya hesabı üzeninden ‘Bir gazetecinin(!) masama bıraktığı not, İletişim Fakülteleri alın size tartışma konusu’ diyerek tepki göstermişti.

Şener’e bir tepki de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi.
İGC’den yapılan yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:
“Gaziemir Belediyesi Basın Birimi sorumlusu gazeteci arkadaşımız Emre Döker ’in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ne yazık ki mesleğimizin etik ilkeleri ile asla bağdaşmayacak bir gerçeği gözler önüne sermiştir. Belediyedeki çalışma masasında Gazete 35 adlı yayının sahibi Uğur Şener’in yazıp bıraktığı ‘Gazetemize reklam gelmediği sürece haberlerinizi yayınlamayacağız’ şeklinde bir not bulan arkadaşımız, sosyal medyadaki paylaşımına, ‘Bir gazetecinin(!) masama bıraktığı not, İletişim Fakülteleri alın size tartışma konusu’ şeklinde bir üst yazı da ekleyerek kanayan yaraya parmak basmıştır. Belediyeler, özel kurum ve kuruluşlardan gazetecilik etik ve ilkelerine asla uymayan yöntemlerle ilan almaya çalışmak, mesleğimizin itibarına büyük zarar vermektedir. Söz konusu kurumları da gazetecilik mesleğini çıkar amaçlı kullanan kişi ve yapılara karşı daha temkinli olmaya çağırıyoruz. Mesleğimiz ne yazık ki bu kurumlarla çeşitli yöntemler dayatıp, menfaate dayalı ilişki kurmaya çalışan ve gazeteci olarak tanımlanan kişiler ve yapılar nedeniyle büyük yara almaktadır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu durumu protesto ediyor, ilişkilerde sadece haberciliğin esas alınması konusunda tüm tarafları bir kez daha uyarıyoruz.”


Bu haber 212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()