CHP URLA, SEFERİHİSAR VE BAYINDIR BAŞKANLARI SEÇİLDİİ

CHP’de ilçe kongrelerinde ilk gün geride kaldı. Urla ve Seferihisar’da mevcut ilçe başkanları tekrar devam derken Bayındır’da 3 adaylı seçimin galibi Behzat Aydilek oldu

14 Aralık 2019 - 19:14

CHP’de ilçe delege seçimlerinin ilk gününde Seferihisar, Urla ve Bayındır’da delegeler sandığa giderek ilçe başkanlarını seçtiler. Bayındır’da ilçe başkanı değişirken Urla ve Seferihisar’da mevcut başkanlarla yola devam edilecek


SOLAK BU KEZ SEÇİLEREK BAŞKAN OLDU
Seferihisar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen CHP Seferihisar İlçe Kongresi’ne CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atilla Sertel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il başkan yardımcıları, İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve partililer katıldı. Kongrenin divan başkanlığı İzmir Milletvekil Ednan Arslan yaptı. 
İlçe Başkanı Solak kongreye tek aday olarak girdi. Sandık 15:30'da açıldı. 120 oyun kullanıldığı seçimde 5 oy geçersiz sayıldı. Yerel seçim sürecinde İsmail Yetişkin'in istifa edip Belediye Başkan Adayı gösterilmesi sonrası yönetim içinde oylamayla başkan seçilen Solak böylece kongrede de seçilerek göreve gelmiş oldu. 
Senem Gürer Solak’ın yönetim kurulu asil listesinden; Seyide Alkan, Bülent Altın, Haluk Dede, Sait Halistoprak, Fatma Karakuş, Nevim Koç, Ayşe Gül  Okka, Yasemin Temese, Tuncay Topuz, Semih Zülfikar Ramazan Tuğral, Salih Turan, Mert Üstüner ilçe yönetici seçildi.
Halil Balta, Senem Gürer Solak, Sultan Özata, Melek Tiriç, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köksal Yıldırım ise il delegesi seçildi. 
‘CHP İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ’
Kongre sonrası  konuşan Senem Güler Solak, “Çok güzel bir kongre geçirdik. Tek adaylıydı. Coşku içinde kongremizi yaptık. Delegelerimiz teveccüh gösterdiler beni aday yaptılar. Seçimi kazandık. Bundan sonra Seferihisar’da CHP için daha fazla çalışacağız. Kongremize katılan İl Başkanımız Deniz Yücel’e Milletvekillerimiz, Ednan Arslan ve Atila Sertel’de il ve ilçe yöneticilerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

URLA'DA ÖNEMLİ İSİMLER DELEGE LİSTESİNDE
Urla’da da İlçe Başkanı Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi. Kongre Urit Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını İlçe eski Başkanı Bahri Yalaz yaptı.
Özbadur'un listesinden Evren Eren, Dilek Çınarlı, Tuğçe Kaş, Çağlagül Özçelik, Nigar Ersoy, Sultan Çınar, Yasemin Uslucan, Murat Kaya, Emre Sinan, Bayram Anu, Kemal Ergün, Salih Sala, Caner Günkızıl, Okan Topal ilçe yöneticisi seçildi.
Hakan Özbadur'un yanısıra Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İlçe eski Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, İlçe eski Başkanı Yusuf Baratalı, Belediye eski Başkanı Sibel Uyar, İsmet Gecikmiş, Tülay Şanlı, Melis Ölçüm, Bayram Anu, Oben Sezer ve Bedri Hüseyin Güle il delegesi seçildi.
‘URLA’DA CİNSİYET KOTASINI ORTADAN KALDIRDIK’
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından konuşan CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, “Öncelikli Urla’ya hayırlı olsun. Mahalle delege seçimlerinden bu yana başarılı bir süreç geçirdik. Seçimlerimiz gayet demokratik geçti. Gördüğünüz gibi herkes gelip özgürce oyunu kullandı ve sonuçlarımızı aldık. Hayırlısıyla yeni dönemde ilçe başkanlığımızı yeni yönetimimizle birlikte yapacağız. Bu süreçte bazı değişiklilere gittik. Bunların en güzeli Urla’da cinsiyet kotasını ortadan kaldırdık. 7 erkek 7 kadın yöneticiden oluşuyor yönetim kurulumuz. Bu da kadınlara verdiğimiz önemi gösteriyor. Aynı zamanda hepsi yaş olarak oldukça gençler. Gençlere ve kadınlara verdiğimiz önemi tüm Urla’ya göstermiş olduk. Bundan sonra partimizi iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Partimizi Urla’da en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

3 ADAY YARIŞTI
Bayındır’da kongreye 3 adaylı gidildi. Divan başkanlığını Mustafa Moroğlu’nun yaptığı CHP Bayındır İlçe Kongresi’nde Behzat Aydilek, Murat Gülbay, Zühre Karaoğlan yarıştı.
Bayındır Belediye Düğün Salonu’na yapılan kongre blok listeye gerçekleşti. Kongreye; Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İl Başkan Yardımcıları; Cüneyt Oğuz ve Azmi Kumova, Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, Tire İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar, Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç katıldı.
AYDİLEK BAŞKAN SEÇİLDİ
Bayındır’da 3 adaylı yarışın kazananı İlçe eski Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek rakiplerine fark atarak yeniden CHP Bayındır İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Zühre Karaoğlan 32 Murat Gülbay ise 25 oyda kaldı.
‘BAYINDIR’DA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’
Seçim sonrası  konuşan Aydilek, “Arkadaşlarımıza, delegelerimize çok güveniyordum ve beklediğim sonucu aldık. Çok mutluyum. Bayındır için güzel şeyler olacak. Bayındır için çalışacağız. Tekrar Bayındır’da CHP’yi iktidar yapacağız. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1087 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()