Beyaz Saray'dan Putin'in davetine cevap: Biden'ın işi var

Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Joe Biden'la açık oturum talebini kendisinin 'oldukça meşgul' olduğunu söyleyerek reddetti.

20 Mart 2021 - 10:05

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, dün konuk olduğu bir canlı yayında ABD Başkanı Biden'ın kendisinden "katil" diye bahsetmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel çatışmalar hakkında kendisiyle ile görüşmeye hazır olduğunu söylemişti. Bu talep ABD tarafından Biden'ın "meşgul" olduğu öne sürülerek reddedildi.

Putin görüşme için "Cuma veya Pazartesi" günlerini önermişti.

Ancak Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, konu hakkında ilginç bir açıklamaya imza attı. Putin ve Biden'ın "kendi ülkelerine farklı bakış açıları" olduğunu söyleyen Psaki "Karşılıklı çıkarların, karşılıklı ulusal çıkarların yollarını aramaya devam edebileceğimize eminiz." dedi. "Ancak başkan, sözleriyle veya eylemleriyle ilgili açıkça geri durmayacaktır." diye ekledi.

Putin görüşmenin çevrimiçi olabileceğini de önerirken Psaki Biden ve Putin'in Ocak ayında "henüz görüşmediği daha fazla dünya lideri olmasına rağmen" konuştuklarını söyledi.

Psaki, "Gelecekteki bir görüşme açısından size söyleyeceğim hiçbir şey yok. Başkan yarın Georgia'da bulunacak ve oldukça meşgul olacak” diye ekledi.

Bu haber 515 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()