31 ilde eş zamanlı operasyon: Çakıcı'ya yakın isim de listede

Bakan Yerlikaya, 31 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 307 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla bilinen Bora Toprak'ın da listede yer alması dikkat çekti.

06 Ekim 2023 - 13:35

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında 15 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temini sağlayan "24 suç örgütünün çökertildiğini" açıkladı.

Yerlikaya 307 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 161 tabanca, 164 av tüfeği, 2 uzun namlulu silah ile çok sayıda mühimmat, muhtelif miktarda uyuşturucu ve çek/senet ele geçirildiğini duyurdu.

Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen operasyonlar şöyle sıralandı:

  • Adana’da Bora Toprak Organize Suç Örgütü,
  • Antalya’da Hüseyin Şamil Şahin Organize Suç Örgütü
  • Samsun’da Eyüp Atmaca Organize Suç Örgütü
  • Zonguldak’ta Alihan Keleş Organize Suç Örgütü ve Barış Taşdemir Organize Suç Örgütü
  • Bursa’da Ali Kevser Can Organize Suç Örgütü
  • Eskişehir’de Ahmet Yalım Organize Suç Örgütü
  • Gaziantep’te Burhan Çapan Organize Suç Örgütü
  • İstanbul’da Mehmet Basetemür Organize Suç Örgütü
  • İzmir’de Ahmet Aktaş Organize Suç Örgütü
  • Muğla’da Ömer Kamil Sütlü Organize Suç Örgütü
  • Giresun’da Baki Ay Organize Suç Örgütü
  • Tekirdağ’da Resul Ağyürek isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösteren suç grubu
  • Çanakkale’de Kadir Yeşil isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösteren  suç grubu
  • Afyon’da Ahmet Başyiğit isimli şahsın yönlendirdiği nitelikli yağma faaliyetleri gösteren suç grubu

Soylu ve Bahçeli'yle bağlantı iddiası

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bağlantılı olduğu iddia edilen suç örgütlerine yönelik de operasyonlar yapılmıştı.

Soylu'ya yakın olduğu belirtilen Ayhan Bora Kaplan, "örgüt kurma", "kasten yaralama", "yağma", "kişiyi hüviyetinden yoksun kılma" ve "işkence" suçlarından gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Kaplan da dahil olmak üzere çok sayıda kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söz konusu tutuklamaların ardından Soylu'yu savunan açıklaması sonrasında ise Bahçeli'yi makamında ziyaret eden Sedat Şahin'in yeğeni Mehmet Şahin'in liderliğini yaptığı "Şahinler Çetesi"ne yönelik operasyon düzenlenmiş, Mehmet Şahin'le birlikte 43 kişi gözaltına alınmıştı. Mehmet Şahin'in de arasında bulunduğu 43 şüpheliden 22'si ise tutuklanmıştı.

Çakıcı'ya yakınlığıyla bilinen Bora Toprak da listede

Adana’da "Bora Toprak Organize Suç Örgütü"ne yapılan operasyon bu kapsamda dikkat çekti.

Bora Toprak, Bahçeli'nin çağrısının ardından 2020 yılında AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen ülkücü mafya lideri Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla biliniyor.

Toprak, Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'i öldüren Hakan Çillioğlu'nu, 2017 yılında Van'da cezaevi aracında ağır yaralamıştı. Çakıcı ise Toprak'a sahip çıkarak, "Bora Toprak'ın kılına dokunan, bedelini ağır öder" açıklamasında bulunmuştu. Çakıcı ve Toprak'ın bağlantısının hâlâ devam ettiği biliniyor.

Bu haber 243 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()