Barcelona Saldırısının Son IŞİDçi Faili de Öldürüldü

İspanya’nın Barcelona kentindeki IŞİD saldırısının aranan son zanlısı polis tarafından öldürüldü.

22 Ağustos 2017 - 11:41

Kentin en işlek caddelerinden Las Rambla’da 14 Ağustos’ta kalabalığın arasına dalan bir minibüs insanları ezmişti. IŞİD’in üstlendiği saldırıda 14 kişi hayatını kaybederken, en az 130 kişi de yaralanmıştı.

Şehir dışında bulundu

İspanyol polisi, saldırının aranan son zanlısı 22 yaşındaki Yunus Ebu Yakup’un şehir dışındaki kırsal bir alanda öldürüldüğünü açıkladı.

Polisin belirttiğine göre, zanlı, öldürülmeden önce belindeki patlayıcı sarılmışa benzeyen kemeri tuttu ve ‘Allahu Ekber’ diye bağırdı.

Ebu Yakup saldırının ardından La Rambla’dan ilk olarak yaya olarak uzaklaşmış, daha sonra da sürücüsünü bıçaklayıp öldürdüğü bir araçla şehir dışına kaçmıştı.

Aranan son saldırgandı

Saldırıyı planlayan ve gerçekleştiren 12 kişilik hücrenin diğer 11 saldırganından beşi saldırıdan saatler sonra polis tarafından öldürülmüş, üçünden ikisi patlayıcı yaparken ölmüş, biri yaralanmış, diğer üçü de tutuklanmıştı.

Bu haber 687 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()