UNESCO'dan Ayrıldılar

ABD ve İsrail Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) resmen ayrıldı.

02 Ocak 2019 - 07:30

İki ülkenin ayrılığın gerekçesi: her iki ülkenin UNESCO’yu İsrail’e karşı önyargılı olmakla suçlaması. UNESCO, Filistin’deki varlıkları ‘kültür mirası’ diye nitelemiş ve Filistin yönetimini 2011’de üyeliğe kabul etmişti.

 2019 yılı itibarıyla ABD ve İsrail devletlerinin örgütle bağı kalmadı.

İki devletin ayrılığının UNESCO’yu finansal açıdan pek etkilemesi beklenmiyor. Zira her iki ülke 2011’den beri örgüte yaptıkları ödemeleri durdurmuştu.

ABD daha önce 1984 yılında kötü yönetildiği ve Sovyet çıkarlarına hizmet ettiği gerekçesiyle UNESCO’dan ayrılmış, 2003’te de örgüte yeniden katılmıştı.

Türkiye dahil toplam 195 üyesi bulunan UNESCO, misyonunu ‘eğitim, bilim ve kültür alanlarında reformları ve işbirliklerini teşvik ederek küresel barışa katkıda bulunmak’ diye özetliyor.

Bu haber 1112 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()