Teknoloji devlerine savaş açtı! Avrupa'dan çok kritik adım

ABD'li CNN'in haberine göre, Avrupa Komisyonu, ABD'li teknoloji devini suçlayarak adeta savaş açtı. Şirketin pazardaki konumunu 'kötüye kullandığı' ifade edildi. Şirketten jet hızıyla yanıt geldi.

01 Mayıs 2021 - 08:49

CNN'in haberine göre Avrupalı ​​düzenleyiciler, Apple'ı (AAPL) AB antitröst yasasını (teşebbüsler arası rekabeti düzenleyen yasa) ihlal etmekle suçladı ve şirketin uygulama mağazası kurallarının rakip müzik hizmetlerini adil olmayan bir şekilde kısıtladığını söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun antitröst konusunda en yetkili ismi Margrethe Vestager, Cuma günü yaptığı açıklamada Apple'ın uygulama geliştiricilerine yüksek komisyon ücretleri uyguladığı ve kullanıcılara daha ucuz alternatifler hakkında bilgi vermelerini yasakladığı için rekabet yasasını ihlal ettiğini söyledi.

Basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte Vestager, "İlk vardığımız sonuç, Apple'ın uygulama mağazası yoluyla müzik akışı uygulamalarının dağıtımındaki baskın konumunu kötüye kullandığı ve müzik akışı pazarlarındaki rekabeti bozduğu yönünde" dedi.

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz Haziran ayında müzik ve podcast devi Spotify'dan (SPOT) gelen şikayet üzerine Apple hakkında bir soruşturma başlattı.Komisyon Cuma günü yaptığı açıklamada, Apple'ın yayın izleme hizmetlerine dayatılan uygulama içi satın alma sisteminin zorunlu kullanımına itiraz ettiğini söyledi.

Açıklamada ayrıca Apple'ın, 'iPhone ve iPad kullanıcılarını alternatif satın alma seçenekleri hakkında bilgilendirmelerini engelleyen belirli kısıtlamalar uygulamasından da endişe duyulduğu' belirtildi.

Bu haber 373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()