İzmirli amatör radyocular özel etkinlikte buluşacak

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi, Dünya Amatör Radyo Günü'nü şenlikle kutlayacak. Bayraklı 75. Yıl Mahallesi'ndeki TRAC İzmir Şubesi önündeki alanda yapılacak etkinlik İzmir'deki ve çevre illerdeki radyo amatörlerini aileleriyle bir araya getirecek.

19 Nisan 2024 - 22:27

TRAC İzmir Şube Başkanı Hüsamettin Aksöğüt (TA3NE), her yıl 18 Nisan'da kutlanan Dünya Amatör Radyo Günü'nü bu yıl 20 Nisan 2024 günü düzenleyecekleri özel etkinlikle kutlayacaklarını söyledi. Aksöğüt, afet ve acil durumlarda haberleşmenin destek unsuraları arasında yer alan amatör telsizcileri bir araya getirecek etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

 

"Geniş katılımı sağlamak için Dünya Amatör Radyo Günü'nü hafta sonu yapmayı planladık. Bu özel etkinliklikte yalnızca Dünya Amatör Radyo Günü'nü kutlamakla yetinmeyeceğiz.  Bu hobiyi paylaşan ve sevgiyle uğraşan tüm radyo amatörlerini bu etkinlikte bir araya getireceğiz. Amatör radyocuların birbirleriyle tanışmasını ve deneyimlerini paylaşmasını ve birlikte zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz."

 

Hüsamettin Aksöğüt, gün boyunca amatör radyoculukla ilgili sunumlar, atölye çalışmaları, teknik tartışmalar, yarışmalar, etinlikler yapılacağını anlattı. Aksöğüt, "Tüm amatör radyocular ve bu hobiye ilgili duyan herkesi aileleriyle birlikte, 20 Nisan günü Bayraklı 75. Yıl Mahallesi 1620/47 Sokak adresindeki dernek merkezimizin önündeki alanda yapılacak etkinliklerimize katılmaya çağırıyoruz" dedi. 

 

Amatör Radyo Günü'ne özel çağrılar

 

TRAC İzmir Şubesi, 18 Nisan Dünya Amatör Radyo Günü'ne özel "TC3WRD" çağrı işareti aldı. İzmir'deki radyo amatörleri, 1 Nisan gününden dernek merkezindeki istasyondan ve kendi istasyonlarından dünya genelindeki amatör radyoculara "TC3WRD" çağrı işaretiyle seslenmeye, İzmir'in ve Türkiye'yi dünya amatörlerine duyurmaya başladı.

 

TRAC İzmir Şube Başkanı Hüsamettin Aksöğüt, amatör radyocuların kendi ülkelerinin yanı sıra dünya çapında amatör radyo istasyonlarıyla iletişim kurduğunu belirtti. Aksöğüt, amatör radyo istasyonları arasındaki konuşmaların amatör radyo operatörlerini birbirlerine yakınlaştırdığını, ülkeler arasında köprüler kurulmasını sağladığını sözlerine ekledi.

Bu haber 305 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()