Suudi Arabistan'da Çarşaflar Çıkarıldı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, geçtiğimiz hafta ülkede kadınların "saygılı ve edepli" giyinmeleri durumunda kara çarşaf giymemeyi tercih edebileceklerini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası geçtiğimiz günlerde Cidde'de düzenlenen çizgi roman festivalinde kadınlar adeta bir kıyafet devrimi başlattı.

26 Mart 2018 - 11:19

REFORM SÜRECİNE GİRDİLER

Prens Muhammed bin Salman'ın veliaht ilan edilmesiyle reform sürecine giren Suudi Arabistan'da kadınlara araba kullanmaktan tek başına koşmaya kadar birçok "özgürlük" tanınmıştı.

BAŞINI AÇANLAR BİLE VARDI

Prens Salman geçen hafta artık kadınların çarşaf giymek zorunda olmadığını söylemişti. Cidde'de önceki gün çizgi roman festivali düzenlendi. Festivale katılan kadınların daha "modern" giyindiği hatta bazılarının başını bile açtığı görüldü.

Bu haber 3634 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()