Süper Kupa krizinde gelişme: Maç tarihi bu sefer kesinleşti

TFF, Süper Kupa karşılaşmasının daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30’da Urfa’da oynanacağını açıkladı.

23 Mart 2024 - 11:26

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa karşılaşmasının daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30’da Urfa’da oynanacağını açıkladı.

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak iptal edilen Süper Kupa’yla ilgili düğüm bir türlü çözülememişti. Daha önce TFF maçı ocak ayında oynatmak istemiş, FB-GS'nin reddettiği iddia edilmişti. TFF’nin maçı şubat ya da mart ayında oynatma planı olduğu konuşuluyordu. 

Fenerbahçe, Süper Kupa karşılaşmasının tarihinin değiştirilmesi için TFF’ye resmen başvuruda bulunmuştu. UEFA Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselmesiyle Sarı-Lacivertliler sıkışık fikstür nedeniyle maçın tekrar ertelenmesini talep etmişti. TFF, Fenerbahçe'nin talebini reddetti. Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde 11 Nisan'da Olympiakos ile karşılaşacak.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bize iletilen, 7 Nisan'da oynanacağı şeklindedir. Galatasaray'ın bir yönetimi var, böyle bir talep geldiğinde değerlendirme yapılacaktır" açıklaması yapmıştı. Galatasaray cephesi, finalin bir kez daha ertelenmesine karşı olduğunu bildirdi.

Tarih kesinleşti

TFF'nin web sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, daha önce 21 Şubat 2024 tarihinde duyurulduğu gibi, 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır."

Ne olmuştu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray'la Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan başkenti Riyad'da oynanacak karşılaşma öncesi çıkan kriz sonucu maç iptal oldu, takımlar sabaha doğru İstanbul'a döndü.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. Önce TFF ile iki kulübün yetkililerinin toplantısının sürdüğü aktarıldı, son ana kadar maçın yayınlanacağı ATV'de takımlar maça çıkacakmış gibi yayın yapıldı. Resmi açıklamanın çok uzun süre yapılmadığı olayda takımlar otel odasından çıkmadı, TFF ve takımların toplantısı saatler sürdü, maçın yapılacağı statta taraftarın tezahüratları bastırılsın diye müzik açıldı. Skandallara imza atılan gecede, Fox TV ekibi Suudi güvenlik güçleri tarafından engellenmeye çalışıldı.

Her iki takımın ve TFF'nin gece sonunda yaptığı ortak resmi açıklamadaysa yaşanan tüm bu skandallara "bazı aksaklıklar" denildi, maçın ertelendiği böylece duyuruldu. Yaşanan bu kriz akıllara çok fazla soru işareti getirdi. Sadece TFF değil, kulüp yönetimlerinin de suçlandığı ve sorumluluk alması gereken bu olayda taraftar başından beri Suudi Arabistan'da maçın yapılmasına karşıydı.

Bu haber 955 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()