Eşki,“Kadın emeği değerlendirilecek”

CHP’li Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

16 Şubat 2024 - 15:23

Kadının toplumda hak ettiği yere ulaşabilmesi için kadın emeğinin en güçlü şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Eşki, “Üretim yapan bütün kooperatiflerimize, mümkün olan her alanda destek olacağız. Bu net. Ancak kadın emeği ve kadın kooperatiflerinin pozitif ayrımcılığı olacak. Kadının üretimde, toplumsal ve siyasal yaşamda öne çıkması için bu ayrımcılığı yapacak, biz de elimizi taşın altın koyacağız” dedi.

Kadın Kooperatifinin düzenlediği kermesi gezen CHP’li Eşki, kooperatif başkanı Hürriyet Yıldız ve üyelerle tek tek sohbet etti. Yapılan ürünleri inceleyen Eşki, “Bundan sonrasında kooperatif ile daha etkin bir iş birliği içinde olacağız. Beklenti ve ihtiyaçları değerlendirdik. Bir dakika bile kaybetmeyeceğiz, göreve geldiğimizi ertesi günü ortak çalışmaya başlayacağız. Kadının yüceltildiği, emeğin yüceltildiği her yerde biz de oluruz” diye konuştu.

Sosyal desteklemede kooperatif

Ekonomik krizin özellikle alt ve orta sınıfı vurduğunu öne süren Eşki, “Kooperatifler hem üretim yaparak evine ek gelir sağlayan kadınlarımız hem de sağlıklı ve kaliteli ürünleri uygun fiyata temin eden Bornovalılar açısından çift yönlü bir fayda yaratıyor. Aynı durum tarımsal üretim kooperatiflerimiz için de geçerli. Önümüzdeki süreçte belediyemiz ile kooperatiflerimiz ele ele verecek, sosyal destek çalışmalarımızda kooperatiflerimizin ürünlerini daha yoğun olarak kullanacağız. Bu sayede bir yandan vereceğimiz alım garantisiyle kooperatiflerimizi büyüyüp güçlenmeye teşvik edeceğiz, diğer yandan da dar gelirli komşularımıza vereceğimiz desteği hem arttıracak hem de çeşitlendireceğiz” dedi.

Bu haber 1915 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()