Serter: "Tedbir Alınmıyor, Ölüme Davetiye Çıkarılıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, dün Trabzon Araklı’da yaşanan sel felaketine ilişkin tepkisini dile getirdi.

19 Haziran 2019 - 16:13 - Güncelleme: 19 Haziran 2019 - 17:06

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, dün Trabzon Araklı’da yaşanan sel felaketine ilişkin tepkisini dile getirdi. İzmir Milletvekili Serter, yaptığı açıklamada “Trabzon Araklı’da HES borusunun patlaması ve yağmur sularının etkisiyle de oluşan sel felaketi maalesef “geliyorum” demiştir. Dört vatandaşımızı bu felakette acı bir şekilde kaybettik, 10 vatandaşımız ise hala aranıyor”dedi.

Dere yataklarına ev yapmaya devam edenlerin ölüme bile bile davetiye çıkardıklarını söyleyen Serter,“Devlet neden tedbir almıyor?” diye sordu.

İzmir Milletvekili Serter, Trabzon Araklı’da meydana gelen sel felaketinin ilk olmadığını, 2012 yılında Samsun’un Canikli ilçesinde, dere yatağına yapılan TOKİ konutlarında da benzer felaketin yaşandığını hatırlatan Serter, bu felakette de 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyledi. Serter, “Senelerdir dere yataklarına evler yapılmaya devam ediliyor, ölüme bile bile davetiye çıkarılıyor. Çoğunlukla Karadeniz bölgesinde meydana gelen felaketlere Karadeniz kökenli ve bu ülkeyi 17 yıldır yöneten şahsiyet ve hükümetlerinde yer verdiği Karadenizli siyasetçiler neden önlem almamaktadır? Devlet yetkililerine soruyorum: Dere yataklarına yapılan evlere, apartmanlara, ayrıca HES’lerin hiçbir tedbir alınmadan yine bu dere yataklarına yakın yerlere yapılmasına da göz yumup, felaket olduktan ve vatandaşlarımızı kaybettikten sonra üzüntü açıklamaları yapmak neden?” dedi.

Dere yatakları ölüm kapanı

Serter, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin HES’lere ilişkin politikalarına da atıfta bulunarak “Cumhuriyet Halk Partisi’nin çevreyi tahrip eden, doğal ekosisteme, ormanlara zarar veren HES’lere Türkiye’nin her yerinde karşı çıktığını hatırlatmak isterim. Özellikle son yıllarda Artvin’de yapılmak istenen HES’lere karşı ciddi bir hukuk ve çevre mücadelesi veren bölge halkının yanında her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin başta bölge milletvekilleri olmak üzere tüm siyasetçileri yer almıştır. Bölge, şehir farkı gözetmeksizin Türkiye’nin topraklarını, çevresini, doğal yapısını korumak ve doğanın tahribatını ve sonucunda oluşabilecek felaketleri önlemek her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği olmuştur”dedi.

Tedbir alacağız demenin sadece sözle olmaması gerektiğini söyleyen Serter, “Önlem alın, iş yapın, insanlarımızın ölümünü önleyin. Araklı felaketinin artık son olsun. Bölgede dere yataklarında bulunan yapılar acilen yıkılmalı. HES’ler de bu tür afet bölgelerinden çıkarılmalı. Kabinenin ilgili bakanlarını acilen göreve çağırıyorum, vatandaşlarımızı göz göre göre kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

Serter, Anayasanın 56. maddesine de atıfta bulunarak, çevrenin kirlenmesini önlemenin ve çevre sağlığını korumanın sadece devletin görevi olmadığının altını çizdi ve “Devlet kadar bu tür felaketleri önleme görevi vatandaşımıza da aittir. Vatandaşımız, ailelerini ve çocuklarını korumak istiyorlarsa dere yataklarına ev yapmaktan vazgeçmelidir. Her şeyi devletten beklemek yerine vatandaşlarımızın kendilerini güvenceye alarak  sağlıklı yapılarda oturmaları gerekmektedir. Bunun için halkımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum”dedi.

Bu haber 592 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()