Serbest bırakılmıştı: İsrailli futbolcunun sınır dışı edilmesine karar verildi

Attığı golün ardından bileğindeki yazıyı kameralara gösteren ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlamasıyla gözaltına alınan İsrailli futbolcu hakkında sınır dışı kararı verildi.

16 Ocak 2024 - 10:16

Süper Lig'de dün akşam (14 Ocak Pazar) oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçının ardından maçtaki gol sevinci sebebiyle gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel serbest bırakıldı. 

Emniyet'te ifade veren oyuncu, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Savaşın bitmesini istiyorum" dedi. TRT Spor'un aktardığına göre serbest bırakılan İsrailli futbolcu hakkında sınır dışı edilmesi yönünde karar çıktı.

Gol sevincinde bileğindeki yazıyı gösterdi

Süper Lig'in 20'nci haftasında dün akşam oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçında ev sahibi ekibin İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç ile gündemde. 

Süper Lig karşılaşmasında takımı adına skor üreten 28 yaşındaki Jehezkel, gol sevinci sırasında el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonun tarihi ve "100 days" (100 günibaresi yer aldı.  İsrailli futbolcu yaşadığı gol sevinci sebebiyle kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı.

Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' soruşturma başlatıldı.  Soruşturmanın başlatıldığını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

‘Savaşın bitmesini istiyorum’

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel'i gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi.

Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme İsrailli futbolcuyu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.  Serbest bırakılan İsrailli futbolcu için sınır dışı kararı çıktı.

Bu haber 2320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()