Sarraf' ın Kaçırmaya Çalıştığı Disk Çözüldü

20 Aralık 2017 - 09:20 - Güncelleme: 20 Aralık 2017 - 10:46

Rıza Sarraf'ın Türkiye'deki çalışanlarına yönelik operasyonda, Sarraf'ın yurt dışına kaçırmaya çalıştığı bir diskin de bulunduğu ileri sürülmüştü. Diskin içinden Sarraf’ın para trafiğinin çıktığı belirtilirken, bu para trafiğinin detaylarının açıklanıp açıklanmayacağı merak konusu.

ABD’deki Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf’a ait çok önemli bilgilerin olduğu bir hard diskin polis operasyonununda "ele geçirildiği" ileri sürüldü.

İddiaya göre hard disk, Sarraf'ın tüm ilişkilerini yönettiği iddia edilen asistanı Sinem Arslan ve muhasebecisi Regaip Akol’la birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Hacısalihoğlu’nun ofisinde bulundu.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre soruşturmayı yürüten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uzman ekipleri, 10 günlük bir çalışmanın ardından hard diskin şifresini kırdı. Yapılan ilk incelemelerde, Rıza Sarraf’’ın tüm para hareketlerinin en ince detaylarına kadar buraya kaydedildiği belirlendi. İmaj kaydı alınan diskten elde edilen veriler detaylı incelemeye alındı. İncelemenin tamamlanmasının ardından diskin kısa süre içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceği öğrenildi.

KRİTİK SORU: DETAYLAR AÇIKLANACAK MI?

Haberin ardından gündeme gelen kritik soru ise bu para hareketleri sonrası bir adım atılıp atılmayacağı.

Sarraf, ABD'de devam eden davada AKP'li bakanlara ve bankacılara verdiği rüşvetleri itiraf etmişti.

Bu haber 1063 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()