"Sağlıklı Büyüyen Çocuk" 7-8 Aralık' ta

Büyüyen Çocuk Derneği, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği iş birliği ile Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu’ nun üçüncüsü 7-8 Aralık tarihlerin İzmir’de gerçekleştirilecek.

26 Kasım 2017 - 23:29

Alanında uzman birçok akademisyenin ağırlanacağı sempozyumun bu yıl ki temasının "Çevre ve Çocuk Sağlığı" olduğu açıklandı.

Sempozyum eş başkanlığını Tepecik EAH Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Doç. Dr. Mehmet Helvacı ile İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç.Dr.Hatice Yıldırım Sarı’nın üstlendiği,  7-8 Aralık 2017 tarihlerinde İKÇÜ’de düzenlenecek konferanslarla ilgili açıklama yapan,  Sempozyum  Başkanı  Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar, çevresel faktörler ile çocukluk çağı hastalıkları arasında yakın ilişki olduğunu söyledi.

“Çevresel kirlenme en çok çocukları etkiliyor”

Düzenlenecek sempozyumda, konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı 4 konferans ve 9 panelde bu konunun tüm ayrıntıları ile ele alınacağını kaydeden Prof.Dr.Dündar, “ Son yıllarda hızla gerçekleşen endüstrileşme ve bunun yol açtığı çevresel kirlenme ile insan sağlığı arasındaki yakın ilişki bilim insanları tarafından  sıkça dile getirilmekte ve bu konuda birçok bilimsel veri yayınlanmaktadır. Çevresel faktörler ile çocukluk çağı hastalıkları arasında da yakın ilişki olduğu artık tüm açıklığı ile ortaya çıkmıştır.  Bu yıl sempozyumumuzda seçtiğimiz "Çevre ve Çocuk Sağlığı" teması bu nedenle büyük önem arz etmektedir.” dedi.

“Elektronik Cihazların Yol Açtığı Elektromanyetik Kirlilik" çocuk hastalıklarına davetiye çıkarıyor

Çevresel faktörlerin  çocukların ruhsal ve bedensel sağlığına etkisi, onlara zarar verebilecek çevresel faktörlerin tespiti, gıda katkı maddeleri gibi başlıkların tartışılacağını belirten Prof.Dr.Dündar, çağın vazgeçilmezi olan cep telefonu gibi elektronik cihazların sebep olduğu elektromanyetik kirliliğin çocuk sağlığına etkisinin de masaya yatırılacağını aktardı. Prof.Dr.Dündar, “ Son yıllarda gelişen teknoloji ile hayatımızın bir parçası olan elektronik cihazlarla daha yüksek oranda çocuklarımızın maruz kaldığı elektromanyetik alanın  çocuklarımız üzerine ne gibi zararlı etkileri olabilir, çocukluk çağında görülen önemli hastalıkların çevresel faktörlerle ilişkileri, çocuklarımızı zararlı çevresel faktörlerden nasıl koruyabiliriz,  hasta ve çocuk hakları nelerdir gibi önemli konular akademisyenler ve doktorlar tarafından ele alınacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı büyümelerine bir nebze katkı yapacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1311 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay,“İzmir daha güzel günler görecek”
Tugay,“İzmir daha güzel günler görecek”
Soma'da katliamın 10. yılı: Madenci Anıtı'na '301'i unutma' yürüyüşü
Soma'da katliamın 10. yılı: Madenci Anıtı'na '301'i unutma'...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()