Rusya’da sandıktan Putin çıktı: 2030’a kadar başkanlık koltuğunda oturacak

Sandık çıkış anketlerinin ilk sonuçlarına göre Rusya devlet başkanlığı seçimini, 2000 yılından bu yana ülkeyi yöneten Putin kazandı.

18 Mart 2024 - 14:29

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan 25 yıldır devlet başkanlığı koltuğunda oturan Vladimir Putin kazandı.

Seçimler, hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda yapıldı. Uzaktan oylama işlemi, Moskova dahil toplam 29 bölgede gerçekleştirildi.

Rusya’nın 2014’te Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’da, 2022’de ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde de devlet başkanı seçimi için sandık başına gidildi. Bu bölgelerin tamamında, ilk kez Rusya seçimleri için sandık kuruldu.

Seçimde dört aday yarıştı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy kendi partisi, Nikolay Haritonov Komünist Partisi, Vladislav Davankov da Yeni İnsanlar Partisi adına aday olarak seçim pusulasında yerini aldı.

Bu haber 775 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()