Moskova'dan Putin-Biden görüşmesine ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında bugün bir görüşme planlanmadığını, ABD tarafının bu konuda hazır olmadığını ifade etti.

22 Mart 2021 - 17:53

Sputnik'te yer alan habere göre Putin’in Biden’a yönelttiği canlı yayında konuşma daveti ile ilgili açıklamada bulunan Peskov, “Hayır, bugün bir görüşme planlanmıyor. Anladığım kadarıyla ABD tarafı bu konuda hazır değil” ifadelerini kullandı.

Peskov, Putin’in bugün video konferans yoluyla ilaç üreticileriyle aşı üretimini artırma konusunu görüşeceğini belirtti.  

Kendisi hakkında kullandığı tartışmalı sözlerin ardından geçen hafta Putin, Biden’ı canlı yayında görüşmeye davet etmişti. Putin, “Bunu pek fazla uzatmazdım, hafta sonu taygaya gitmek, biraz dinlenmek istiyorum, fakat bunu yarın ya da pazartesi günü yapmaya hazırım” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Bir fırsat kaçtı

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Biden'ın, Putin'in canlı yayında düello teklifini reddettiğini duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan açıklamada, ikili ilişkilerde yaşanan tıkanmadan çıkma çabalarında bir fırsat daha kaçtığı ve bunda sorumluluğun ABD'de olduğu belirtildi.

Biden ne demişti?

ABC televizyonuna verdiği röportajda, ABD istihbaratının iddia ettiği, 'Rusya’nın 2020 seçimlerine müdahalesinin’ sonuçlarının ne olacağı sorulan Biden,“(Putin) bunun bedelini ödeyecek. Yakında göreceksiniz” yanıtını vermişti.

Biden, bir gazetecinin "Putin'in katil olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise "Evet, düşünüyorum" yanıtını vermişti.

Bu haber 667 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()