Küresel askeri harcamalar 2022'de 2,24 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı

Avrupa'da askeri harcamalar yüzde 13 artarken, 877 milyar dolarla en fazla askeri harcama yapan ülke ABD oldu.

24 Nisan 2023 - 10:47

Küresel askeri harcamalar, Ukrayna savaşının da etkisiyle 2022'de yüzde 3,7 artarak 2,24 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Merkezi Stokholm'de bulunan 'Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü' (SIPRI) verilerine göre, küresel askeri harcamalar, geçen yıl rekor seviyeye ulaşmasına karşın enflasyon nedeniyle yavaşlama gösterdi.

Küresel askeri harcamaların 2,24 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 2022'deki artışta, Avrupa'da askeri harcamalardaki yüzde 13'lük keskin büyüme etkili oldu.

Avrupa'da Finlandiya'nın askeri harcamaları yüzde 36, Litvanya'nın yüzde 27, İsveç'in yüzde 12 ve Polonya'nın yüzde 11 arttı.

Rusya'nın askeri harcamaları 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 9,2 artışla 86,4 milyar dolar oldu. Bu rakam, Rusya'nın GSYH'sinin yüzde 4,1'ini oluşturdu.

Ukrayna'nın askeri harcamaları, 44 milyar dolarla SIPRI kayıtlarındaki en yüksek yıllık harcama olarak hesaplandı ve yüzde 640 artış gösterdi. Ukrayna ekonomisinin savaş nedeniyle aldığı hasar sonucu bu miktar, ülkenin 2022'deki GSYH'sinin yüzde 34'ünü oluşturdu.

Bu haber 231 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Sakız Adası’nda 10 Mayıs’ta voleybol turnuvası başlıyor
Sakız Adası’nda 10 Mayıs’ta voleybol turnuvası başlıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()