Koyun Dolly'nin yaratıcısı bilim insanı hayatını kaybetti

Klonlanmış Koyun Dolly'nin yaratıcısı İngiliz bilim insanı Ian Wilmut 79 yaşında yaşamını yitirdi.

12 Eylül 2023 - 10:55

Edinburgh Üniversitesi, yetişkin bir somatik hücreden klonlanan ilk memeli olan Koyun Dolly'yi yaratan İngiliz bilim insanı Ian Wilmut'un yaşamını yitirdiğini duyurdu.

79 yaşında yaşamını yitiren Ian Wilmut Parkinson hastasıydı ve çalıştığı üniversiteden 2012'de emekli olmuştu.

Wilmut 1996 yılında İskoçya'daki hayvan bilimleri araştırma enstitüsünden Keith Campbell ile birlikte yetişkin bir somatik hücreden klonlanan ilk memeli olan Koyun Dolly'yi yarattıklarında etik tartışmaları da ateşlemişlerdi.

Edinburgh Üniversitesi'nden Wilmut'un ölümünün ardından yapılan açıklamada "Genetiği değiştirilmiş koyun yapmak için kullanılabilecek klonlama veya nükleer transfer tekniklerini geliştirme çabalarına öncülük etti. Megan ve Morag'ın 1995'te ve Dolly'nin 1996'da doğumlarına yolu açan bu çabalardı" denildi.

İsmini country şarkıcısı Dolly Parton'dan alan Koyun Dolly, somatik hücre nükleer transferi süreci kullanılarak bir yetişkin hücreden klonlanan ilk memeli olmuştu.

Bu haber 275 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()