Karaburun’da bu Pazar “Turuncu Şenlik” var…

Narenciye ürünleri başta olmak üzere organik tarım üretiminde son yıllarda dikkat çeken bir ivme yakalayan Karaburun, 27 Kasım Pazar günü 13’üncü kez düzenlenecek Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği’ne ev sahipliği yapacak.

24 Kasım 2022 - 11:51

Karaburun’da narenciye üretiminin yoğun şekilde yapıldığı Küçükbahçe Köyü’nde gerçekleşecek şenlikte, Salman ve Parlak Köyleri’nin ürünleri de ziyaretçilerle buluşacak.

Şenliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan şenliğin ilçedeki narenciye üretiminin daha fazla katma değer yaratması açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “İzmir’den ve farklı illerden gelen misafirlerimize en güzel şekilde ev sahipliği yapmak için hazırız.” dedi.

RENKLİ ETKİNLİKLERE SAHNE OLACAK

Şenlik kapsamında Mandalinalı Yemekler ve Tatlılar Yarışması, En Güzel Mandalina Fotoğrafı Yarışması, En Güzel Mandalina Yarışması, Geleneksel Mandalina Güzeli, Söyleşiler, Fotoğraf Sergisi, Atölyeler, Konserler ve Üretici Tezgâhları ziyaretçilerle buluşacak.

Karaburun’a özgü mandalina ve mandalinaya ait ürünlerin, yöresel yemeklerin ve geleneksel el ürünlerinin satılacağı stantlar 09.00-18.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı şenlik kapsamında, Küçükbahçe Köy Meydanı’nda saat 17.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konser verecek.

Bu haber 146 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()