İZEKO Başkanı Güleroğlu: "Yeni Evim" ölü doğdu!

AK Parti’nin orta gelirli vatandaşları sahibi olma fırsatı olarak sunduğu “Yeni Evim” kampanyası adeta ölü doğdu. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu “Bu şartlarla kimse kredi alamaz, hiçbir müteahhit kredi veremez” dedi.

25 Ocak 2023 - 10:19

Gerçek Haberci'den Batuhan Kaya'nın haberine göre İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, orta gelirlileri ev sahibi yapma fırsatı olarak açıklanan kampanyadaki şartlarla kimsenin kredi alamayacağını söyledi. Güleroğlu, hiçbir müteahhittin evlerini krediyle satmayacağını belirtirken konut fiyatlarının artacağının da altını çizdi.
0,69’la kredi veren varsa göstersinler bana ben daha bulamadım
Güleroğlu 0,69’la kredi veren hiçbir bankanın olmadığını belirtti ve “Bu kredi şartlarıyla kimse kredi alamaz, hiçbir müteahhit kredi veremez. Ben Emlakçılar Odası Başkanıyım 0,69’la kredi veren varsa göstersinler bana ben daha bulamadım. Üç bin 700 diyen var daha bir tane konut sattıklarını duymadım kimseden” dedi.
5 milyon lirada 44 bin lira ödemeyi vatandaş nasıl yapacak?
Müteahhitlerin evin tam fiyatına kredi kullandırmaması üzerine de konuşan Güleroğlu “Vermiyorlar. Veremeyecekler de zaten. Gerçek değer üzerinden neyi gösterecek müteahhitler? 1 milyona 2 milyona daire mi var şu an müteahhitlerin satabildikleri? 5 milyondan aşağıya satabilecek dairesi yok müteahhitlerin ve 5 milyon lirada da 44 bin lira geri ödeme var aylık, nasıl ödeyecek vatandaş bu parayı? Müteahhitte deniyor ki bu daireleri bu fiyattan satacağına garanti edip herhangi bir artış yapmayacaksın, kim girer buna?” dedi.
Savaşlar ve krizler gördük ama konut fiyatları hiç düşmedi
Kredinin konut fiyatlarının artmasında bir etken olduğunu belirten Güleroğlu, konut fiyatlarının ilerleyen süreçlerde de artacağını belirtti. Güleroğlu “Konut fiyatları yukarıya doğru gidecek, daha önce konut fiyatlarının aşağıya gittiğini hiç görmedim. Türkiye’de 34 yıldan beri emlakçılık yapıyorum daha bu fiyatların aşağı düştüğünü görmedim ne savaşlar ne krizler gördük ama konut fiyatları hiç düşmedi” dedi.
Güleroğlu, vatandaşlara ev almak için gecikmemelerini belirterek uyarılarını yaptı.

Bu haber 278 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()