İmamoğlu'ndan, "İşsizlik Destek Paketi"

İmamoğlu, sofra destek paketi, geçim destek paketi, eğitim destek paketi ve evlilik destek paketiyle de İstanbullulara destek olacağını söyledi.

12 Haziran 2019 - 09:49

31 Mart seçimlerinin ardından YSK'nın seçim tekrarı kararı ile mazbatası elinden alınan millet ittifakının ortak adayı Ekrem İmamoğlu, “İşsizlik Destek Paketi” projesiyle işsiz yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için belediye olarak atacakları adımları duyurdu. “Bu şehrin kaynakları sadece bir avuç insana peşkeş çekiliyor. Ben, bu şehrin ailelerinin haklarını savunmaya geliyorum” dedi.

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre; gıda, eğitim, sağlık ve sosyal yaşamın tüm alanlarında yapacağı desteklerle, İstanbullu aileleri yıllık 2 bin 500 liralık masraftan kurtaracağını belirten İmamoğlu, seçim öncesi kurulan tanzim satışları anımsatarak “Kışın soğuğunda, 16 milyonluk İstanbul’da 55 tane yer açıp insanları kuyruğa dizip afişe ederek, bir de adına ‘varlık kuyruğu’ deyip adeta milletle dalga geçtiğiniz bu seçim yatırımı, neyi çözdü de apar topar kaldırmaya başladılar? Bir de İGDAŞ indirimi diye bir şeyden bahsediyor. Sanki dertleri vatandaşın derdine çare olmakmış gibi, yazın ortasında doğal gaza indirim yapacaklarmış” dedi.

Kadın Emeği Ofisi ile kendi sınırlı imkânları ile çalışan tüm kadınlara destek olacağını söyleyen İmamoğlu, “İBB ev kadınlarının ürünlerini ulusal ve uluslararası pazarlarda alıcıya ulaştıracak kanalı sağlayacak. İstanbullu kadınların kendi markası olacak. İBB İstanbullu kadınların ilk müşterisi olacak. Böylelikle hanelere aylık düzenli gelir sağlanmış olacak” dedi.

Çocukların ve gençlerin faydalanabileceği projelerle sosyal yaşamlarını destekleyeceklerini söyleyen İmamoğlu, “İstanbul’da 15-25 yaş arası toplam 2 milyon 278 bin gencimiz yaşıyor. Her türlü eğitim, kültür-sanat ve spor imkânlarını sunacağız” dedi.

İşsizlik Destek Paketi

"Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerdeki işsizlerin genel sağlık sigortası katılım payını İBB olarak biz ödeyeceğiz" diye konuşan İmamoğlu, sofra destek paketi, geçim destek paketi, eğitim destek paketi ve evlilik destek paketi ile de İstanbullulara destek olacağını söyledi. 

Mülteci birimi

İstanbul’daki mülteci sorununa da değinen İmamoğlu, “İstanbul’da 1 milyon civarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan insan yaşıyor. Resmi rakamlara göre, kayıtlı 547 bin Suriyeli göçmen var. İBB bünyesinde mülteciler birimi kuracağız. Sorunları net olarak tespit edeceğiz. Özellikle çocuk ve kadın mültecilere ilişkin sağlık, beslenme, istismar, gayrı insani barınma koşulları gibi akut sorunlarıyla ilgileneceğiz. Nihai olarak göçmenlerin kendi memleketlerine dönüşlerinin sağlanması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 953 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()