İGC Başkanı Gappi: İzmir Bağımsız Gazetecilik ve Cumhuriyet Değerlerinin Simgesi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Son Mühür televizyon kanalında “Hasan Tahsin Kocabaş ile Gündem Yorum” programının konuğu oldu. Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş ile Gündem Yorum programında Kocabaş’ın sorularını yanıtlayan İGC Başkanı Dilek Gappi, İzmir’in bağımsız gazetecilik ve Cumhuriyet değerlerinin simgesi olduğunu vurguladı.

20 Şubat 2024 - 16:20

Özgür gazeteciliğin çok zor bir alan olduğunu ve bedelin de kimi zaman cezaevinde yatmak, işsiz kalmak gibi ağır şekilde ödendiğini anlatan Gappi, halen cezaevinde olan İzmirli gazeteci Süleyman Gençel’in bir an önce serbest kalması gerektiğini ifade etti.

Gappi, “Türk basını uzun süredir büyük zorluklar yaşıyor. Bunlarla başa çıkacak gücü bağımsız gazeteciliği yapmanın verdiği motivasyonla aşmaya çalışıyoruz. Ancak işimiz elbette kolay değil. Dijitalleşme ayrıca sektörde bir zorunluluk. İletişim Fakülteleri ile sağlam bir diyalog kurarak gençlerimizin deneyim kazanmasını hedefliyoruz. İGC olarak ücretsiz eğitimler düzenliyoruz. Gazetecilere ve iletişim fakültesi öğrencilerine kapımız her zaman açık. Hem cemiyetimizin hem de Dokuz Eylül Gazetesi’nin ana amacı bu” dedi.

İGC için gazeteler ve internet sitelerinin Basın Meslek İlkeleri kapsamında yayın yapması ve istihdam yaratmasının oldukça önemli olduğunu dile getiren Dilek Gappi, “Biz meslek kıdemi olanlar ile gençleri bir araya getirdik. Gençlerimizin gazetecilikten uzaklaşmalarını izlemek istemiyoruz” diye konuştu.

İGC olarak hiçbir partinin arka bahçesi olmayacaklarını, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkelerinin ön bahçesi olduklarını belirten İGC Başkanı, mesleğini etik ilkeler kapsamında hakkıyla yapan, istihdam yaratan tüm medya kuruluşlarının yanında olduklarının altını çizdi.

Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş ise İGC’nin bağımsız gazetecilik için verdiği mücadeleyi takdirle izlediğini belirterek, İGC üyesi olmaktan onur duyduğunu belirtti.

Bu haber 1384 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()