Haber Atölyeleri ilk eğitimi Mustafa Yılmaz’dan

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü proje kapsamında eğitimler başladı. Genç gazetecilerin usta habercilerle bir araya geldiği Haber Atölyeleri eğitiminin ilk konuğu deneyimli araştırma gazeteci Mustafa Yılmaz oldu.

29 Şubat 2024 - 19:29

İGC Basın Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitimlerin ilk haftası gazetecilerin yoğun ilgisiyle tamamlandı. Dijital Medya ve Yapay Zekâ Uygulamaları, Görsel ve İşitsel İçerik Üretimi ve Uygulamaları ve Haber Atölye eğitimlerine toplam 82 kişi katıldı.

Genç gazetecilerle her hafta kendi alanında uzman farklı bir gazetecinin bir araya geldiği Haber Atölyeleri eğitiminin ilk eğitmeni ise 32 yıllık habercilik deneyimine sahip, Egeli Gazete’nin İmtiyaz Sahibi Mustafa Yılmaz oldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İGC’nin kuruluşundan beri Türk medyasına yön verdiğini hatırlatarak, son yıllarda gazeteciliğin dijitalleşmesiyle meslekle ilgisi olmayan insanların çoğaldığını ifade etti.  Gappi, “Asıl sorun nitelikli, idealist genç arkadaşların yetişmemesi. Yeniden şekillenmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle meslekte etkin, tecrübeli, meslek ilkelerine sahip çıkan meslektaşlarımızla gençlerimizi Haber Atölyesinde bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Özel Habercilik Önemli

Deneyimli gazeteci Mustafa Yılmaz ise mesleğe dair deneyimlerini, haberciliğin önemli noktalarını katılımcılarla paylaştı. Yılmaz, gazetecilerin mutlaka bir alanda ihtisaslaşması ve özel haberciliğe yönelmesi gerektiğini belirtti. Genç gazetecilere her gün haberleri yakından takip etmelerini tavsiye eden Yılmaz, haberin değerini belirleyen en önemli unsurun ise haberin etkilediği insanlar ve çevre olduğunu anlattı. Eğitim sonunda yine kendisi gibi deneyimli gazeteci olan eşi Efsun Erbalaban Yılmaz’ın ‘İnsandan Haber Ver’ kitabını öğrencilere hediye eden Yılmaz, genç gazetecilere her zaman desteğe hazır olduğunu söyledi.

Bu haber 1399 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()