Genç Parti, İzmir'de her zaman güçlüdür!

Genç Parti İl Başkanı Koray Günüç, “İzmir’de her zaman varlık gösterdik. Önümüzdeki seçimde daha güçlü geleceğiz” dedi.

22 Aralık 2020 - 15:35 - Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 15:56

Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'a konuşan Genç Parti İl Başkanı Koray Günüç, Genç Parti’nin çalışmaları ile  ilgili bilgi verdi.

-Genç Parti’nin şuanda İzmir’deki durumu hakkında bize bilgi verir misiniz? Neler yapıyorsunuz?

2017 Aralık ayında Metin (Altmışkara) Başkanımız bizi tercih etti. Tekrar göreve geldik 2018 yılı Eylül ayında ilk kongremizi yaptık, 12 ilçe gerekliydi, kongreyi gerçekleştirmek için. Biz de 12 ilçemizi kurduk. İlk il kongresini biz yaptık, Türkiye’de. Bu yıl 2 Temmuz’da büyük kongremizi yaptık. Seçimlere girme yeterliliğini aldık. O zamana kadar genel merkezimizin bize verdiği talimat ‘Siyasi demeçler vermeyeceksiniz. Siyasi işlerinizi gizli yürüteceksiniz ki diğer partiler tarafından engellenmeye kalkmayalım’ şeklindeydi. Bu süreçte zaten üzerimizde çok fazla baskı vardı ve bu sürede eski arkadaşlarımızla kurduk teşkilatlarımızı. Çok fazla dışarıya yansıtmadık, hemen il binamızı da açtık, 2018 yılı Ocak ayında. İlçe binalarımızı açtık ama kesinlikle hiç bir yere kendimizi göstermedik, talimatımız böyleydi. Alttan alttan gideceğiz. Sadece eski teşkilatımızı bilsinler. Türkiye çapında engellenmemek için bütün teşkilatlarımız böyle gitti.

 Büyük kongremizi yaptıktan sonra genel merkezimizin de izniyle açıldık. Genel merkez bize,  teşkilatlarınızı rahat bir şekilde kurabilirsiniz, dedi. Biz bu arada o zamana kadar 16-17 ilçemizi kurmuştuk. Ondan itibaren 16 ilçemizi kongremizi yaptık. 6 ilçemize de malzemeleri verdik; şu anda kuruyorlar. Geriye kalan sekiz ilçemiz için de şu an bize büyük bir talep geliyor. Genel başkanımız bir aydır iki üç televizyona çıktından sonra bize büyük bir talep var. Bazı arkadaşlar “Genç Parti var mı?” diyorlardı. Evet, var, biz hiç kapatılmadık. Devam ediyoruz; ama siyasi şartlar bu şekilde yürümemize neden oldu. Şu anda eksik olan ilçelerimiz için şimdi biz seçer duruma geldik. Yani 2018-2019'da biraz zorlansak da, bu sene çok talep var şimdi değerlendirme açısını biz alıyoruz. Allah’ın izniyle İzmir’deki oyumuz kesindir, en kötü olduğumuz zaman bile yüzde 7,5 almıştık. 2002'de yüzde 18,5 almıştık 2’nci partiydik 2004'te aynı şekilde 2007 milletvekili seçimlerinde yüzde 7,5 almıştık. 2009'da yerel seçimlere girmeme kararı almıştı partimiz. Şuanda da üye sayımız günden güne artıyor tabi pandemi süreci ile haftada 3 gün açıyoruz.

Sosyal Medyada ve diğer mecralarda neler yapıyorsunuz, hala Genç Parti açılıp kapatılmadı gibi duyuruya ihtiyacınız var mı?

Şöyle söyleyeyim, Genç Parti İzmir İl Başkanlığı adı altında bir Facebook ve İnstagram sayfamız var ama biz yeni yeni gelişiyoruz. İl Başkanı toplantılarımızı bu pandemi sürecinde çok yakın olmamak için ZOOM üzerinden yapıyoruz. Tabi ZOOM üzerinden yaptığımız için çok fazla insanlara yeterli gelemiyorsunuz. ZOOM üzerinden 10-15 kişiyle yapıyorsunuz, herkesle göz göze gelemiyorsunuz, herkesten fikir alamıyorsunuz. Tabii bu eksikleri yaşıyoruz. Belki de biz tam kullanıcı değiliz. Umarım daha da profesör olacağız bu konuda. Ama arkadaşlarımızla da her ay muhakkak ikişer defa ZOOM üzerinden görüşmelerimizi yapıyoruz. Tabii ki şimdiye kadar şunu söyleyeyim, bütün bayramlarımıza çelenklerimiz gitmiştir, törenlere katılmışızdır, bütün şehit cenazelerine çiçeklerimiz gitmiştir. İl ve ilçe Başkanı olarak diğer siyasi partilerin il başkanlarıyla görüşmüşüzdür. Yerel seçimlerden sonra hepsine gittik, sağ olsunlar bizi çok güzel karşıladılar ve çok güzel fikir alışverişlerinde bulunduk.

- Farklı siyasi partilerden size bir ilgi var mı? Oradan ayrılıp size dâhil olan…

Bazı partilerden çok sayıda gelmek isteyen insan var. Şu an biz karşı çıkıyoruz. Çünkü kişisel olarak istiyoruz, Neden? bügün bize partiden 200 kişi gelirse, iki ay sonra bizden ayrılıp giderse, bu kişiler hakkında bizde soru işaretleri yaratıyor. Biz bireysel olarak istiyoruz, daha sonra belki değerlendirebiliriz; ama şu an böyle bir şeyi kabul etmiyoruz.

Bu haber 1371 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()