Gruşçu İddialı: Kara Propaganda Yapanlar Asla Başarıya Ulaşamayacaklar

‘’Konak Kentin Başkenti, İzmir’in Kalbi’’ diyor Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Sayın Osman Çağrı Gruşçu … Genç, dinamik, halkla kucaklaşan, güleryüzlü ve çözüm odaklı bir başkan. Kalbi İzmir için çarpıyor. “Daha iyisi, daha güzeli… herşey İzmir için” diyor .

07 Şubat 2019 - 01:44 - Güncelleme: 07 Şubat 2019 - 16:56

Genç siyasilerin bu arenada öncü olmalarını görmek, gelecekte Türk Siyasetinin daha iyi bir noktaya ulaşacağının da habercisi gibi …

Yerel seçimlere sayılı günler kala Gruşçu, İzmir‘ i bekleyen yepyeni anlayışı, hizmetleri ve İzmir’i anlatıyor… Çayınızı aldıysanız buyrun sohbetimize 

Gamze İşler : İzmir 16 yıl sonra bir değişime gidiyor. Siz bu değişimi  nasıl değerlendiriyorsunuz ?

O. Çağrı Gruşçu : Her şeyde olduğu gibi bu konuda da değişim bana kalırsa  İzmir’e olumlu yansıyacak. İzmir aslında sadece özgürlüğün,adaletin,demokrasi’nin,eşitliğin beşiği değil aynı zamanda değişiminde sembolü olan bir kenttir. İzmir hiçbir zaman durağanlığı kabul etmemiştir. Bizim için burada önemli olan isimlerin değişmesinden çok kentin olumlu yönde değişmesidir. O yüzden değişimin olumlu olarak yansıyacağına inanıyoruz. İzmir’lilere  aydınlık, güzel yarınları yaşatabileceğimiz bir kent sunacağız.

Gamze İşler: İzmir’de bu değişim oy oranlarında, olumlu ya da olumsuz, nasıl farklılık gösterir ?  

O. Çağrı Gruşçu : Kesinlikle olumlu yönde etki edecek. Bizim yaptığımız çalışmalar, edindiğimiz bilgiler ve genel merkezin yaptığı araştırmalar sonucunda yeni bir adayla sürece girilmesinin  İzmir’de olumlu yönde olacağı anlaşıldı. O nedenle geçmiş dönemlerde aldığımız oy oranlarının üzerine çok daha fazlasını koyacağız.

Bizim mesela Konak ‘ta 2014 yerel seçimlerinde aldığımız %46 oyun üzerine bir %20  oy daha koymak istiyoruz. Bu % 20 oyu bir hayal olarak  değil bir hedef olarak düşünüyoruz. Konak’ta aldığımız bu oy oranı İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimlerine de yansıyacak. Çıtayı yukarı taşıyabileceğimiz ve hizmeti siyasallaştırabileceğimiz bir ortamı yaşayabileceğimizi biliyoruz.

Gamze İşler Konak’ı nasıl anlatırsınız?

O. Çağrı Gruşçu: Konak kentin başkenti ve İzmir’in kalbi … İzmir’in anatomisinde tüm kente kan pompalayan ilçe Konaktır. Konak’ın hem bir kültür, tarih ve eğitim başkenti olması  hem de kentte  finansın beşiği olması nedeniyle zor bir ilçe olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’nin minyatürü gibi bir kentte yaşıyoruz. Konak bir mozaik, bir ebru gibidir. Bütün kültürlerin gerçek anlamda birbirleriyle  iç içine geçmiş ve herkesin özgür bir şekilde yaşayabildiği kent haline gelmiştir.

Bu kente bakıyorsunuz, Kadifekale bölgesine gittiğiniz zaman  doğu ve güneydoğu bölgelerini görebiliyorsunuz. Gültepe’ye gittiğiniz zaman  İç Anadolu’yu ,Akdeniz’i, Doğu’yu, Karadeniz’i  görüyorsunuz. Güzelyalı, Alsancak bölgelerine indiğinizde biraz daha Ege kıyılarına ve Marmara’ya yaklaşıyorsunuz. Yani bu kent, Türkiye’nin 7 bölgesini içerisinde barındıran ve tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 5000 yıla dayanan bir tarihe sahip. 

Gamze İşler : Konak ilçe teşkilatında seçim çalışmaları hangi aşamada?

Osman Çağrı Gruşçu: Konak ilçe örgütü olarak çalışmalarımızı bir toplumsal  bütünleşme projesi noktasında değerlendirerek gerçekleştiriyoruz. Kadifekale ile Alsancak’ı Güzelyalı ile Gültepe’yi bir araya getirebilen; Basmane ile Eşrefpaşa’nın kucaklaşabildiği ve her kesimden insanımızın bir araya gelebildiği bir anlayışla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruzTek isteğimiz var kentin çeperlerinden ana caddesine kadar nereye inersek birinci derecede yapmak istediğimiz ‘’ kent yoksulluğunu’’ ortadan kaldırmak. Bölgesel gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak. O nedenle öncelikle insanımıza dokunarak, halkın içinde olup  ve gerçek anlamda işçinin ,esnafın, emeklinin, öğrencinin, gencin, yaşlının…  bütün kesimlerin mutlu olabileceği bir ortamda  yaşayabilmelerini sağlayabilmek için çalışacağız.

Gamze İşler: Konak Belediye Başkan Adayı Sayın Abdul Batur’la  kentin sorunları ile ilgili  nasıl bir yol izleyeceksiniz  ?

O. Çağrı Gruşçu: Konak Belediye Başkan Adayımız  Sayın Abdul Batur’la  beraber  yeni bir hedef için başlıyoruz. Bu kentin kentsel dönüşüm sorunu, bu kentin yol sorunu, bu kentin istihdam edilmesi, güçlük altında olan ve ekonomik şartlar altında ezilen vatandaşlarına çözüm üretme gibi sorumlulukları  var. Biz bunları başarabilecek güçteyiz. Bu dönem aşamalı ve hedeflere dönük ilerliyoruz. Ve bu hedeflerin hepsini gerçekleştireceğiz.

Gamze İşler : Ak parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci katıldığı bir programda Tunç Soyer için “HDP ile işbirliği yapıyor daha öncede yaptı.” diye bir ifade kullandı bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz ?

O. Çağrı Gruşçu : Bu AKP nin İzmir’i şimdiden kaybettiğinin göstergesidir. Bu tedirginlik, bu kaygılar tamamen İzmir insanını algılayamamak ve anlayamamaktan kaynaklanıyor. Sayın Tunç Soyer bu kentin vizyonudur. Tunç Soyer bu kentin onuru ve gururu olacaktır. Şimdiden bunu gören AKP eli ayağına dolaşmış şekilde Tunç Soyer üzerinde kara propaganda yapmaya çalışıyor ama asla başarıya ulaşamayacaklar. Çünkü İzmir’li buna müsaade etmez. Bu tarz ayak oyunlarıyla siyasette bir yere gelmek isteyen, her zaman ilkesel değil bireysel olarak kendini düşünen bir anlayışla siyaset yapan, sadece kendi grubunu nemalandırmaya çalışan  ve köçeklerle dans edip zeybekçilik ahkamı kesenlerin anlayışına İzmir halkı hiçbir zaman prim  vermemiştir, vermeyecektir. Çünkü bizim hemşehrimiz onurludur, gururludur. Bizim hemşehirimiz  İzmir’e yakışan aydınlık yüzlü insanlardır.

Bu açıklamalar kendilerini yıpratacaktır. Demokrasinin gereği olan ne kadar siyasi partimiz varsa hangi anlayışta ve görüşte insanımız varsa biz kimseyi ayırmıyor ve ötekileştirmiyoruz. Hepsini kucaklamaya geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ nin kurucu değerleri olan,  herkesi bir ve bütün olarak kucaklayan bu  anlayışı  İzmir de yansıtacağız.  İzmir’de yansıttığımız bu anlayışı tüm Türkiye’ye yayacağız.

 

Bu haber 14926 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()