Gazeteci Süleyman Gençel tutuklandı!

İzmirli gazeteci Süleyman Gençel, 3 dönem AK Parti milletvekilliği ve Genel Başkan yardımcılığı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar tarafından açılan davadan dolayı tutuklandı.

02 Şubat 2024 - 20:26

Bu sabah evinden gözaltına alınarak İzmir Hatay Polis Karakolu'na götürülen A3 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Gençel tutuklandı. Gençel'in tutuklanma sebebinin, 3 dönem AKP milletvekilliği ve Genel Başkan yardımcılığı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın açtığı hakaret davası olduğu öğrenildi.
Süleyman Gençel'in önceden kesinleşmiş 2 yıl 1 ay cezası bulunuyordu. Adli kontrol kapsamında bulunan Gençel'in, son davadan ise 1 yıl 2 ay ceza aldığı bildirildi.

İzmirli gazeteci Süleyman Gençel, 3 dönem AK Parti milletvekilliği ve Genel Başkan yardımcılığı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar tarafından açılan davadan dolayı tutuklandı.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti kınama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda gazeteci Süleyman Gençel'in tuutklanmasının kabul edilmeyeceğini ve derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

 

Yapılan açıklama şu şekilde: 
Bu sabah evinden gözaltına alınarak İzmir Hatay Polis Karakolu'na götürülen A3 Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Gençel  tutuklandı. Meslektaşımız Gençel'in tutuklanma sebebinin, 3 dönem AKP milletvekilliği ve Genel Başkan yardımcılığı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın açtığı hakaret davası olduğu öğrenildi.

 

Mesleğimizin onuruna saldırı niteliğinde olan bu tutuklama kabul edilemez.

 

Demokrasiye, basın ve ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına inanan bizler, meslektaşımızın yanındayız.

 

Süleyman Gencel derhal serbest bırakılmalıdır. 

 

Pazartesi günü eylemde buluşacak, üye ve meslektaşlarımızla Süleyman Gencel’in mücadelesinde yanında olacağız.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber 1526 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()