G7 ülkeleri Londra’da buluşuyor

G7 ülkeleri COVID 19 salgını başlangıcından bu yana ilk kez yüz yüze toplantı için İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geliyor.

04 Mayıs 2021 - 10:28

İngiltere’nin ev sahipliğini yaptığı G7 Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı, korona virüs salgınında ilk kez yüz yüze yapılan toplantı  olacak. Başkent Londra’da COVID-19, iklim değişikliği ile Çin ve Rusya’nın politikalarının görüşüleceği toplantının akşam yemeği ile başlayacağı belirtildi. 

İngiltere, bu hafta G7 üyelerinin yanı sıra Avustralya, Hindistan, Güney Afrika ve Güney Kore dışişleri bakanlarını da Londra’ya görüşmek  üzere davet etti.

Toplantı öncesi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Downing Street'te basın toplantısı düzenlediler.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, G7 ülkelerinin "Rus propaganda ve dezenformasyonuna karşı hızlı yanıt verecek bir mekanizma teklifini" değerlendireceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Rusya'nın eylemlerine odaklanıldığını söyledi ve “Durumu tırmandırmak istemiyoruz” dedi.

Rusya ile daha istikrarlı bir ilişki kurulmasını tercih ettiklerini belirten Blinken, "Rusya'nın tutumu değişmeli. Rusya ile daha iyi ilişki şansı var" açıklamasında bulundu.  

Dünya ekonomisinin yarısından çoğunu elinde tutan G7 ülkeleri şöyle: ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya.

Bu haber 428 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()