Filistin'de Genel Seçimler 2018'de

Aralarında Hamas ile El Fetih'in de bulunduğu Filistinli güçler, 11 yıl sonra ilk kez genel seçimler konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre seçimler 2018 bitmeden yapılacak.

23 Kasım 2017 - 13:16

Filistin'de 11 yıl aradan sonra genel seçimler yapılacak.

Aralarında Hamas ile El Fetih'in de bulunduğu Filistini güçlerin Kahire'de yaptığı toplantıdan anlaşma çıktı.

İki gün süren görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, 2018 bitmeden genel seçimlerle birlikte başkanlık seçimlerinin de yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Anlaşma uyarınca, seçimlerin yapılacağı tarihi belirleme görevi Başkan Mahmud Abbas'a bırakılacak.

Öte yandan görüşmelere katılan Hamas yetkililerinden Salih el-Bardavil, Gazze'ye yönelik Filistin Yönetimi ablukası ve sınır kapılarının tam olarak açılması konularında ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Anlaşma sağlanamayan noktalar arasında, Gazze'deki güvenliğin kim tarafından sağlanacağı hususu da yer alıyor.

El Fetih ise, 1 Aralık'a kadar Gazze'nin kontrolünün tamamen Filistin Yönetimi'ne devredilmesi gerektiğinde ısrar ediyor.

El Fetih, 2006'da Gazze'de yapılan seçimleri kaybetmiş, 2007'de ise Hamas ile Fetih arasında, sonunda Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçireceği bir savaş yaşanmıştı.

Kaynak: SOL
Bu haber 1532 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()