Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığı iddia edilmişti: 'Atama kararıyla kanıtlanmış oldu'

Eski MB Başkanı Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığı iddiasıyla şikayette bulunan Bozkurt, 'Ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı" diyerek görevine iadesini istedi.

04 Şubat 2024 - 13:57

Görevinden affını isteyen eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunan Büşra Bozkurt, yeni başkandan görevine iade edilmesini talep etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan’dan göreve iadesini talep eden Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikayetin ardından iftiralarla dolu zor bir süreç yaşadığını ancak Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla yaşadığı mağduriyetin bir anlamda kanıtlanmış olduğunu söyledi.

Bozkurt, sürece dair “Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için ‘operasyon’ dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum” dedi.

“Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan’ın talimatına karşı gelemediklerini üzüntüyle söylediler” ifadelerini kullanan Bozkurt, “Ben de son çare olarak CİMER’e başvurdum. Tüm amacım işime geri dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Ortada ne başkana karşı düzenlenmiş bir plan, ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı. Yalancılıkla suçlandım. Bugün yalancı duruma düşürülmekten kurtuldum, işsizlikten de kurtulmak, işime geri dönmek istiyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Bozkurt, dönemin Merkez Bankası Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuş ve Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini ifade etmişti.

Söz konusu iddiayı yalanlayan Hafize Gaye Erkan, hakkında son dönem ortaya atılan iddialara ilişkin olarak "itibar suikastine uğradığını" öne sürerek, görevindeki 8'inci aya yaklaşırken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "affını" istemişti.

Erkan, istifasına ilişkin metinde "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erkan'ın istifa duyurusundan yalnızca bir dakika sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı hesabından jet hızıyla açıklama yapılmış ve Erkan’ın aldığı kararın şahsi olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum" demişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Kararda, "affını isteyen" Erkan'la ilgili "görevden alınmıştır" ifadesi dikkat çekti. Daha önce "görevden affını" talep eden eski Hazine ve Maliye Bakanları Berat Albayrak ve Lütfü Elvan ile ilgili Resmi Gazete'de yer alan kararlarda, "görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen" ifadeleri yer almıştı.

Bu haber 285 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()