Erdoğan: Müslümanların sorunlarını Müslümanlar çözmeli

Erdoğan 13. İslam ülkeleri zirvesinde konuştu.

15 Nisan 2016 - 16:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin ardından açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında göndermede bulunarak "Açıkcası Müslümanlar'ın sorununu çözemeyen teşkilatın varlığı boşadır.  Müslümanların meselesini Müslümanlar çözmeli. " diye konuştu.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Mezhepçilik, ırkçılık ve terörden sıkıntı çekiyoruz. Mezhepçilik gibi fitne unsurlarının içine girmeyiz. Bir ırkın diğer ırka üstünlük kavgasına girmesi fitnedir. 

"BU NE MENEM BİR İŞTİR"

* Allahu Ekber diyere ölüyor. Öldüren de Allahu Ekber diyerek öldürüyor. Bu ne menem iştir. Biz mezhepçilik noktasında ne Şii dinindeniz de Sünni. Bizim tek dinimiz var; İslam. Diğerleri birer yol olabilir, saygı da duyarım. Ama İslam'ı asla tartıştırmayız.

* İnsanlık terör, belasının bedelini ödüyor. PKK'nın içinden doğan terör örgütlerinden biri PYD'dir.

* DAİŞ terör örgütü Irak'tan başladı, Suriye'de yaygınlaştı, şimdi dünyanın değişik kıtalarında yer alıyor. 

* Niçin halkı Müslüman olan ülkelerde terör yaygınlaşıyor? Arkasında kimler var? Dünyadaki insani dramların Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda vuku bulduğu da bir gerçektir. 

* Zirvede terör konusu ağırlıklı olarak görüşüldü. 

* Pols işbirliği merkezi kurulması önerimizin kabul edilmesinden memnunşyet duyuyoruz. 

* İslam İşbilriği Teşkilatı'nın kadın kolunun olması gerekiyor. Gençler ve kadınlar teşkilat bünyesinde daha etkin bir şekilde temsil edilmeli.  İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerinin ortak Kızılay teşkilatı olmalı.

* Azerbaycanlılar'ın uzun yıllardır Ermeni işgalinde bulunan ve BM Azerbaycanlılar'ın lehine verdiği karara rağmen MİSK üçlüsü sebebiyle çözüme kavuşturulamayan sorunda MİSK üçlüsünün bunu sonuçlandıramamasını anlayamıyorum?

* Avrupa'da yaşayan Müslümanları temsil eden bir grup teşkilat bünyesinde yer almalı.

*İslamofobi,baskı ve şiddetin önüne geçmek için İslam ülkeleri birlikte hareket etmeli. Açıkcası Müslümanlar'ın sorununu çözemeyen teşkilatın varlığı boşadır.  Müslümanların meselesini Müslümanlar çözmeli. 

* Afrika ülkelerindeki cevherler, mücavherler kimoler tarafından sömürüldü. 

Bu haber 824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()