CHP’li Sertel: Altay tankı için tam iki yıldır geri sayım sürüyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu tarafından Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş’ye yönelik itirazların görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında, BMC ve Katarlılar’a devredilen Tank Palet Fabrikası’nda üretimi yılan hikayesine dönen ALTAY tankı da gündeme geldi.

29 Mart 2023 - 12:51

Toplantıda söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türk ordusunun göz bebeği Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının BMC ile birlikte Katarlılar’a verilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederek, CHP iktidarında bu yanlıştan dönülmesi için gerekli adımların derhal atılacağını söyledi.

Sakarya Tank Palet fabrikasını devrederken 50 milyon dolarlık iyileştirme yapılacağı ve Altay tankının üretimine geçileceğinin bahane edildiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“BİTMEYEN GERİ SAYIM”

“2021 yılında Sabah gazetesinde bir haber: ‘Millî teknoloji hastanesinin en önemli meyvelerinden biri olacak millî Altay tankı için geri sayım başladı.’ Ve biz bugün 2023'ün sonuna kadar Mart ayının sonuna geldik, tam iki yıldır geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı 2023 yılının Mayıs ayında Altay tankının hizmete sokulacağını söyledi. Altay tankının hizmete girmesinde Almanya'nın koyduğu engelin gerekçe gösterilmesi üzerine Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Güney Kore ziyaretini gerçekleştirdi ve ardından da üretimi hızlandırılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ve Güney Kore'yle iş birliğiyle bu işin çözüleceğini vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da aynı 2021'de şu demeci vermişti: ‘Yerli güç paletinin tasarımı da bitirilmiştir ve prototip testleri devam etmektedir.’ İki yıldır prototip tesisleri devam ediyor, iki yıldır Altay tankının prototip testleri devam ediyor. Yani bu testler ne zaman biter, ne zaman üretilir bilemiyorum ama yurt dışından gelen, getirilecek olan ve yurt dışından alınacak olan motor, yurt dışından getirilecek olan diğer malzemelerle yerli bir tank üretilmesinden söz ediliyor. Gönül isterdi ki bizim askerî fabrikamız bu tankın hem zırhını hem motorunu hem silahını, her şeyini kendisi üretsin ama iş öyle değil. Bu konuda biz çekincemizi ve muhalefet şerhimizi koyarken tamamen millî duygularla hareket ettiğimizi ve para uğruna stratejik bir fabrika olan Tank Palet Fabrikasının Katarlıların yönetimine verilmesini ve Katarlılarla birlikte BMC Otomotiv Sanayisi'ne yüzde 49,9 oranında pay verilmesini uygun bulmadığımızı ve iktidara geldiğimizde bu yanlışlıktan derhâl dönülmesi gerektiği noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını bilmenizi isterim.”

Bu haber 182 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()