Çalıkuşu Semt Merkezi yakında hizmete açılacak

Başkan Selvitopu, mahalle muhtarlarıyla birlikte çalışmaları inceledi.

29 Mart 2023 - 12:50

Karabağlar'da, özellikle kadınların evlerinden çıkarak toplumsal yaşama katılmalarına olanak sağlayan semt merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Karabağlar Belediyesi tarafından bu anlayış doğrultusunda yaptırılan Çalıkuşu Semt Merkezi'nin inşaatı tamamlandı. Küçük çaplı düzenleme ve hazırlık işlerinin devam ettiği merkez, önümüzdeki haftalarda vatandaşların hizmetine açılacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çalıkuşu, Bahar, Cennetoğlu ve General Asım Gündüz mahallelerine hizmet verecek Çalıkuşu Semt Merkezi'ne giderek, çalışmaları yerinde denetledi. Başkan Selvitopu, eksiklikler ve yapılması gereken ek işlerle ilgili çeşitli talimatlar verdi. İncelemeye, Çalıkuşu Mahalle Muhtarı Mustafa Onkan ve Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran da eşlik etti.

 

Şimdiden kurs istediler

 

Kilimcitepe Parkı'nın ve Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı'nın yanı başında yaşama geçirilen merkezin şimdiden bölgeye değer kattığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Vatandaşlarımız önümüzdeki haftalardan itibaren bu merkezimizi yoğun olarak kullanacak. Şimdiden açılmasını istedikleri kurslarla ilgili bizlere talepte bulunuyorlar” dedi.

Başkan Selvitopu, göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının Çalıkuşu'yla 18'e çıkacağına dikkat çekerek, “Karabağlar Belediyesi olarak semt merkezlerini çok önemsiyoruz. 58 mahallemizin tamamında yaşama geçirme hedefiyle de var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki toplumsal ve ekonomik koşullar nedeniyle evlerinden çıkamayan kadınlarımız için soluk alma, yaşama katılma yerleri oluyorlar” diye konuştu.

 

Çevresi de değişiyor

 

Çalıkuşu Semt Merkezi, 750 metrekarelik kullanım alanına sahip. 2 katlı merkezin bodrum bölümünde çok amaçlı salon, zemin katında idari birimler ve kurs salonu, 1. katında 3 derslik, en üst katında da seminer salonu, 1 derslik ve teras bölümü yer alıyor. İnşaatla birlikte etrafı da baştan sona elden geçiriliyor. Yeşil doku güçlendirilerek, çocuklar için modern oyun alanları yapılıyor.

Bu haber 193 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()