CHP'li heyetten AKP'li belediyeye "Kaykay pisti" tepkisi

Zonguldak'ta temaslarını sürdüren CHP heyeti İsmet İnönü heykeli önüne yapılan kaykay pistini saygısızlık olarak niteledi. AKP'li belediyeye tepki gösterdi.

08 Temmuz 2021 - 13:27 - Güncelleme: 08 Temmuz 2021 - 13:33

Kentte temaslarını sürdüren heyet, İsmet İnönü Parkı'na geçti. CHP'liler İsmet Paşa heykelinin önüne yapılan kaykay parkını protesto ettiler.

Heyette CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Atila Sertel gibi isimler de yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İsmet İnönü Parkı'nda  yaptığı açıklamada AK Partili
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a gönderme yaparak şunları söyledi;

"Bu gün milletvekilli arkadaşlarım ile birlikte vatan topraklarımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin gönlünde hiçbir zaman yeri değişmeyecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurduktan sonra ilan ettiği birinci il olan Zonguldak’tayız.
Zonguldak Cumhuriyet kentidir ve öyle kalacaktır.
Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Hiç kimse Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına hesaplaşma içinde olmasın.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve kader arkadaşı İsmet İnönü’nün adını taşıyan bu parkta Sahil Projesi kapsamında yapılan düzenlemeler ile Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla hesaplaşmaya girişmek, Cumhuriyet şehri Zonguldaklıların kalbindeki Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve Cumhuriyet kahramanlarının yerini asla silemez. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde Zonguldak’ı sorsanız size vereceği cevap: Kara elmas olacaktır."

Bu haber 383 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()