Kapar, "Genelge medyaya darbe vuracak"

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhurbaşkanlığının gazetelere yönelik almama ve ilan vermeme yönünde çıkardığı genelge nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

08 Temmuz 2021 - 13:38

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanlığının gazetelere yönelik verilen satın almama ve ilan vermeme genelgesine tepki göstermek için Türkiye Gazeteciler Sendikası bir araya geldi. Açıklamada yerel gazetelerin bu genelgeyle nefes alamaz hâle geleceklerini vurgulayan TGS İzmir Şube Başkan Yardımcısı Esra Kapar, “Medyaya ölümcül bir darbe vuracaktır” dedi. Kapar, haberden tasarruf olmayacağını dile getirerek, “Yerel basını öldürmeyin” ifadelerini kullandı.

“Nefes alamaz hâle geleceğiz”
Yerel basının pandemiden dolayı sıkıntıda olduğunu savunan Kapar, “Kamu kuruluşlarının abonelikleri ve ilânlardan başka bir geliri mayan yerel gazetelere uygulanacak bu ambargo onların tek tek kapanmasına, yerel basında çalışan binlerce meslektaşımızın işsiz kalmasına neden olacaktır. Yerel gazeteler devletten destek beklerken bu genelge ile nefes alamaz hâle gelecektir” diye konuştu.
 
“Haber hepimize ekmek gibi lazım”
Kapar, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın acilen bu genelgenin iptalini istediklerini aktararak şöyle konuştu:
“Gazeteler bir kamu faaliyeti yürütmektedir. Haber hepimize ekmek ve su gibi lazımdır. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının tesis edilmesi demokrasilerin gereğidir. Gazetecilerin işlevini yerine getirebilecekleri koşulların yaratılması hükümet edenlerin görevidir. Toplumun kültürel gelişimi ve doğru bilgiye ulaşması için çalışan gazetelerin bir tasarruf aracı olarak görülmesi doğru değildir. Kamu kuruluşlarına gazete aldırmayarak yapılacak tasarruf devede kulak bile olmayacaktır. Eğer tasarruf ile ekonomik sorunların çözüleceği düşünülüyorsa tasarruf yapılacak kalemlerin yeniden belirlenmesine ihtiyaç vardır.”

“Basının sesini kesmek demokrasiye indirilen darbedir”
Bu konuyla ilgili TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner de yerel gazetelerin sıkıntılı günler yaşayacağının altını çizerek, “Haberden tasarruf edin diyorlar haberden ya da bilgiden tasarruf olmaz. Bu genelde yüzünden yerel gazeteler sıkıntılı günler yaşayacak. Yerel gazeteler işçinin, köylünün, valinin, belediye başkanının velhasıl yerelde yaşayan herkesin sesidir. Yerel basının sesini kesmek demokrasiye indirilecek darbedir” sözlerine yer verdi

Bu haber 299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()