CHP'li Böke, Aliağa'da konuştu: "İkinci cumhuriyetin öyküsünü yeniden yazacağız"

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ikinci cumhuriyet kavramında atıfta bulundu.

08 Ekim 2021 - 15:59

Gerçek Haberci'nin haberine göre CHP’nin iki gün boyunca 30 kişilik milletvekili grubu ile yapacağı saha çalışması başladı. Çalışmaların başladığı Kınık, Bergama, Aliağa ve Menemen ilçelerinde milletvekilleri gruplara ayrılarak çalışmaya başladılar. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ziyaretinden sonra Aliağa O.S.B (Organize Sanayi Bölgesi) ziyareti yaptı. Böke, “Türkiye’nin yaşadığı bu yıkımdan ikinci cumhuriyet öyküsünü yeniden yazacağımızı çok iyi biliyoruz. Tam da bu iktidar iddiasının ve yakınlığının sorumluluğu ile hareket ediyoruz” dedi. Aliağa grubunun diğer durakları Aliağa Ticaret Odası ve Petrol-İş Sendikası olacak.

“Düzen değişirse sorunlarımız ortadan kalkar”
Türkiye’nin, dış politikadan eğitime Türkiye’nin bugünü ve geleceğini şekillendirecek bütün politika alanlarında iktidarın bilerek ve isteyerek attığı politikaların sonucu doğan bir yıkı ile karşı karşıya olduğunu savunan Böke, “Bu karanlığı biliyoruz; ama içerisindeki aydınlığı ve umudu hatırlatmak üzere bir aradayız. Neden bu karanlığın içerisinde umut ve aydınlık var diyorum? Çünkü bu karanlığın bir kadar olmadığını, tesadüfen yaşanmadığını ve iktidar yanlış yönettiği için değil bilakis iktidarın bilerek, isteyerek siyasi tercihlerle kurmuş olduğu düzenin sonucunda yaşandığını bildiğimizden dolayı bir umudu tarif ediyoruz. Çünkü bu, iktidar değiştiğinde siyasi tercihlerin değişeceğini, siyasi tercihler değiştiğinde düzenin değişeceğini ve düzen değişirse yaşadığımız bütün sorunların ortadan kalkabileceğini biliyoruz. Dolayısıyla her ne kadar ağır koşullar yaşıyorsak da bu ağır koşulların bir karamsarlığa yol açmasına engel olmalıyız. Bu ağır koşulların değişebileceğini, Türkiye’nin bu koşulları değiştirebilecek maddi ve insan kaynağının olduğunu bilmeliyiz. Değiştirmek için siyasi iradenin de olduğunu yeniden hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

“Siyasi kutuplaşma ile karşı karşıyayız”
Böke, iktidarın yarattığı bu düzende kaybedecek bir günü daha kalmadığına dikkat çekerek, “Çok ağır bir yıkım ile karşı karşıyayız, iliklerimize kadar hissettiğimiz çok derin bir ekonomik burhan ile karşı karşıyayız; ama sadece ekonomik buhran değil; toplumsal barışı ortadan kaldıran, ötekileştiren, toplumu bir gelecek hayalinde buluşturmak bir yana toplumu ayrıştıran derin bir siyasi kutuplaşma ile karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı.


“İktidarımızda yereldeki çalışmaları genele yayacağız”
Yapacakları ve yaptıkları faaliyetleri paylaşan Böke şunları söyledi:
“Sadece bu hafta Sayın Genel Başkanımız, birçok milletvekilimiz nakliyeciler ile buluştu, sadece bu hafta Sayın Genel Başkanımız Kültür ve Sanat Zirvesi’nde kültür ve sanat emekçileri ile buluştu, sadece bu hafta, vekillerimizle birlikte aydınlık bir geleceği anlatmak için buluşuyoruz. Sadece önümüzdeki hafta Rize’de üreticiler ile buluşacağız. Her çalışma bir Türkiye öyküsünün bir parçası, her çalışma CHP’nin yereldeki iktidarından kuruyor olduğu aydınlığın nasıl iktidarda Türkiye genelinde yayacağını anlattığı çalışmalarımız.”
Gerçek demokrasi, halkın içinde olduğu demokrasi olduğunu ifade eden Böke, “İşte biz bu demokrasiyi yaşatabilmek için bugün gruplara ayrılarak İzmir’in dört bir köşesinde halk ile bir araya gelerek yaşadığı sorunların çözümlerine ilişkin yol haritası oluşturmak için buradayız” sözlerine yer verdi.



“Ezilen kesimin nabzını tutacağız”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “İzmir’de iki günlük programımızın startını verdik. İzmir milletvekillerimiz dışında 20 misafir milletvekilimiz ile iki gün boyunca çalışacağız. Çalışmalarımızın ana unsuru köy çalışması; çiftçilerimiz ile buluşacağız ve ilçe merkezin deki birtakım mahalleler ile çalışmalar yapacağız. Kınık, Bergama, Aliağa ve Menemen’deyiz diğer gruplardaki arkadaşlar çalışmalar yapıyor. Yarın da Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Tire ilçelerimizde çalışacağız. Ülkenin durumu ortada bunları tek tek konuşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Halkımızla, vatandaşımızla, üreticiyle, çiftçimiz, gençlerimiz ve esnaflarımız ile önümüzdeki süreçte daha çok bir araya gelip onların nabzını tutacağız. Yerel yönetimlerimiz ile yaptığımız çalışmaları genelde iktidara geldiğimizde tüm Türkiye’ye yayılmasını sağlayacağız” dedi.


 

Bu haber 303 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Ankara Emniyeti’nde atama: Gözaltına alınan Çelik’in yerine Yavuz Doğan getirildi
Ankara Emniyeti’nde atama: Gözaltına alınan Çelik’in yerine...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()