CHP İzmir'de gözler Deniz Yücel'de

Bugün itibari ile milletvekili adayı olacak yöneticilerin istifa sürecinin başladığı CHP örgütlerinde hareketlilik başladı. İl Başkanı Deniz Yücel’in de istifa etmesi beklenen CHP İzmir’de kulisler yeniden hareketlendi. Kulislerde Yücel’in istifa etme konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bir dizi programa katılacak CHP Genel Başkanı ile son bir görüşmenin ardından karar vereceği konuşuluyor. Yücel’in istifası sonrası il başkanı olmak için yönetimden 5 isim öne çıkıyor.

05 Aralık 2022 - 13:38

Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'ın haberine göre CHP yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 5-26 Aralık tarihleri arası süre vermişti. Aday adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifa sürecinin öne çekilerek yerlerine yeni atama yapılması için zaman kazanılması, böylece örgütlerde boşluk oluşmasının önlenmesi kararı alındığı kulislerde konuşulmaya başlanmıştı. 
Söz konusu genelgeden sonra uzun süredir gündemde olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa ederek milletvekili aday adayı olacağı kulislerde yeniden gündeme geldi. Yücel’in istifa etmek için 17-18 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir dizi programına katılmak için İzmir’e gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklediği ve yapacağı görüşme sonrası kararını vereceği öne sürüldü. Yücel’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu dışında Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile de görüşme yapması bekleniyor.
Başkanlık için kimlerin adı öne çıktı?
Öte yandan, CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise; Yücel’in istifasına kesin gözüyle bakılırken yerine yönetim içinden ve dışından çokça isim ön plana çıkıyor. 
CHP İzmir’de dışarıdan her dönem ismi konuşulan bir iki isim dışında Balçova Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye eski Başkanı Olgun Atilla ve Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin’in yanı sıra mevcut yönetim kurulunda görev alan CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İzmir İl Saymanı Leman Tunus öne çıkıyor.

Bu haber 244 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()