Çavuşoğlu'nun açıklamalarını Yunanistan 'savaş tehdidi' olarak yorumladı

Atina'dan yapılan açıklamada, 'Türk yetkililerin yeni yılda aynı yolu seçmemesi faydalı olacaktır' denildi.

29 Aralık 2022 - 17:55

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Değil 12, Ege’de 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir." sözlerine Atina'dan cevap geldi.

Yunanistan Hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou, Çavuşoğlu'nun sözlerini "savaş tehdidi" olarak yorumlarken, "Yunanistan'a gözdağı verilemez veya terörize edilemez" dedi.

Çavuşoğlu, "Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz: Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz!" ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan Hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou ise bugün yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:

“Yunan hükümeti, tek belirleyici olarak uluslararası hukuk ve ulusal çıkarları ile hareket ediyor. Egemenlik haklarımız söz konusu olduğunda, davranışımız hiçbir şekilde başkaları tarafından belirlenmiyor.

Türkiye'nin izlediği bu tehdit ve meydan okuma stratejisi, Yunanistan'ın gözünü korkutamayacağı veya terörize edemeyeceği için [Ankara'yı] hiçbir yere götürmez. Türk yetkililerin bunun üzerinde durması ve yeni yılda aynı yolu seçmemesi faydalı olacaktır.”

Bu haber 191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zam üstüne zam geliyor!
Zam üstüne zam geliyor!
Erdoğan bazı isimleri görevden alacak
Erdoğan bazı isimleri görevden alacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()