Bornovalılar 100. Yıla Zeybek ile hazırlanıyor

Bornova Belediyesi, zafer ve kurtuluşun 100. yılında 1922 kişi ile zeybek oynamaya hazırlanıyor.

10 Ağustos 2022 - 09:59

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ve 29 Ağustos günü gerçekleşecek olan etkinlik için provalar başladı. Hazırlanan özel gösteride 300 dansçı ile 1922 tarihi zemine yazılırken, diğer katılımcılarda çerçeve oluşturacak. 

 

Odalar, kulüpler, dernek ve STK’lar ile Bornovalıların gönüllü olarak katılacağı gösteri Bornova Şehir Stadı’nda gerçekleştirilecek. 1922 kişinin katılımının hedeflendiği tarihi etkinlikte görev alacak olanlar Salı ve Perşembe olmak üzere haftada 2 gün prova yapıyor. Şehir stadındaki çalışmalarda farlı yaş gruplarındaki gönüllüler 6 eğitmen eşliğinde zeybek oynarken, oyunu bilmeyenlerde öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Hazırlanan gösteride yer alacak olan katılımcıların heyecanı ise gözlerinden okunuyor. 

 

Yoğun katılım

 

Bornovalıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını unutulmaz bir şekilde kutlamalarını sağlamak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünü tüm Bornova olarak yürekten kutluyoruz. 100. Yıla özel bu tarihi etkinlikte görev almak isteyen çok sayıda Bornovalı oldu. Yeşil saha üzerinde yapacağımız Zeybek gösterimizde dans eden Bornovalılar da siyah ve beyaz renklerinde giyinerek ilçemizin renkleri yansıtacak ve görkemli bir şekilde 100. yıla hep beraber merhaba diyeceğiz. Hazırladığımız bu özel etkinlikte bizimle birlikte olan herkese teşekkür ederim” dedi. 

 

Bu haber 1179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()