Bloomberg: Erdoğan Putin'den tam zamanında destek aldı

Bloomberg'de yer alan yazıda, Soçi'de yapılan mutabakatın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için genel seçimler öncesi 'büyük bir nimet' olduğu belirtildi.

09 Ağustos 2022 - 14:36

ABD'li medya kuruluşu Bloomberg'de, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptığı zirveyi ele alan bir yazı kaleme alındı.

"Erdoğan Putin'den tam zamanında destek aldı" başlıklı yazıda, Soçi'de yapılan mutabakatın "Türkiye'nin ithalat için dolarlarını gömme fırsatı verdiği" ifade edildi.

Bunun Erdoğan için genel seçimler öncesi "büyük bir nimet" olduğu belirtilen yazıda, Türkiye'nin dünyanın en yüksek enflasyon oranına sahip olduğu ve ekonomik istikrarsızlık yaşadığı hatırlatıldı.

Yazıda, Türkiye'nin Rusya'dan ithal edeceği doğalgazı rubleyle ödeyecek olmasının Türk lirasının istikrara kavuşabilmesine ve seçimler öncesi fiyat artışlarının önüne geçilmesine yardımcı olabileceği söylendi.

Türkiye'nin yabancı rezervlerinin halihazırda Akkuyu Nükleer Santrali'nin ortağı olan Rus enerji şirketi Rosatom'dan gelen sıcak para sayesinde arttığı hatırlatılan yazıda, Erdoğan'ın "çizgi tutturduğu" bir döneme girdiği ifade edildi.

Yazıda, bir NATO üyesi olan Türkiye'nin Ukrayna'yla savaş sürecinde Ukrayna'ya SİHA satmasına karşın Batı'nın Rusya'ya dönük yaptırım politikalarından kaçındığına işaret edildi.

Bu haber 270 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()