Bayındır Devlet Hastanesi yönetilemiyor iddiası

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi’ndeki çalışanların yönetimsel baskı ve zafiyetler nedeniyle mutsuz olduğunu öne sürdü.

10 Ekim 2017 - 09:13

Bayındır Devlet Hastanesi yönetilemiyor iddiası

 

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi’ndeki çalışanların yönetimsel baskı ve zafiyetler nedeniyle mutsuz olduğunu öne sürdü.

Hastanede kadrolu 105 personelin bulunduğunu belirten Başkan Özdemir, ‘Bayındır Devlet Hastanesinde toplam 105 kadrolu personel çalışmaktadır.  50 yataklı küçük bir hastane olmasına rağmen yönetimsel baskı, mobbing, iş bilmezlik ve zaafiyetler nedeniyle hastanede çalışanların bir çoğu mutsuz durumdadır’ dedi.

‘Sağlık personeli yaşanan sıkıntılar nedeniyle severek yaptığı mesleklerinden soğumalarına, işe giderken adımları geriye yönelik atmaktadır’ diye Özdemir, ‘Hastanenin her köşesinde idareden kaynaklı bir çok personel baskıcı uygulamalar nedeniyle canından bezdirilmiş, çalışanların sinir krizleri geçirmelerine bile sebep olmaktadır.  Yapılan keyfiyet ve iş bilmezlik nedeniyle bir çok personele tutanaklar tutulmuş, kişiye özgü ayrımcılıklar nedeniyle iş barışı bozulmuştur. Çalışan personeller o kadar bunalmış durumdadır ki, kurum içi atamayla çalışanların yüzde 15’inden  fazlası tayin istemek zorunda kalmıştır. Hastanede hakkında bir çok şikayet tarafımıza ve ilgili kurumlara iletilmiş, küçücük hastanede bir çok soruşturma yapılmıştır’ dedi.

İdarecilerin çalışanlara ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ettiğine dikkat çeken Özdemir, ‘Azıcık hakkını arayana yıldırma politikası yapan yönetim bu kişilere sürekli baskı uygulayarak personeli kazanma yöntemi yerine, mobbingi seçerek çalışanları püskürtmüşlerdir. Hastane yönetimi sorunlara duyarsız bir o kadar iş bilmemektedir. İşin bilinmeme yada yanlış yapılmasının faturasını daima personele kesmektedir. Çalışan sağlıkçılar sorunlarını ilgili birimleriyle çözemediklerinde hastane başhekimi arabuluculuk yapmamakta, sorunların daha da büyümesine sebep olmaktadır.Hastanenin yetkili sendikası olarak yönetimle yaptığımız defalarca görüşmelerde sorunları bildirmemize rağmen kayıtsız kalınması, sorunların çözümü için her hangi bir adım atılmaması yaşanan sıkıntıları daha da büyümesine denen olmaktadır. Bizler sendika olarak arabuluculuk görevi ve personelin sıkıntılarını yansıtmak ve ortak paydada buluşmak için bu görevimizin başındayken, gelinen noktada keyfi davranışlar biz sendika takmayız anlayışı hastane idaresi tarafından hakim olmuştur’ dedi..

Özdemir, şunları söyledi: ‘Sorunlar aktarıldığında hep kendi yaptıklarının doğruluklarına inanan idare, “ister bize inan ister başkalarına inan, bizlere değil üyelerine inanıyorsan elinden geleni yap” mantığı güdülmesi, sorunların karşısında savunma mekanizması geliştirdikleri ve sorunlardan kaçtıklarının ifadesidir. Temsilcilerimizin, üyelerimizden ve tüm sağlık çalışanlarının sorunları iletmesi karşısından idarenin sorunlara ben yaptım oldu mantığı güdülmesi, çözüm önerileri karşısında benim yaptığım doğrudur anlayışının hakim olması, sendika şube yönetimi olarak yaptığımız ziyaretlerde olumlu, makul öneri talep ve isteklerin dinlenmemesi, her zaman kendilerini haklı görmeleri, üyelerimize sürekli olarak baskı ve yıldırma politikalarının izlenmesi bu basın açıklamasının yapılmasına zemin hazırlamıştır. Defalarca diyalog yönetimi seçilmesine rağmen, umursamaz tavırları karşısında üyelerimizin sorunlarına karşılıksız kalması nedeniyle hastane idaresi 50 yataklı bir hastaneyi bile yönetememe sorunu olduğunun göstergesidir.Ayrı ayrı basın açıklaması yapılsa 20 den fazla açıklamanın yapılabileceği küçücük hastanede artık diyalog yolu artık kapanmıştır.İdarenin yetkili sendikanın görüşlerine kapalı olması, sorunların çözümü karşısında duyarsız kalınması, personelin rahat ve küçük bir hastane olmasına rağmen sürekli tayin istemeleri, idarenin uygulamış olduğu baskıcı ve yıldırma yöntemini seçmesi, kişilerin sorunlarını dinlemek ve çözmek için orada bulunan idare maalesef bu tutumları sebebiyle hastaneyi yönetimsel anlamında yapamadıklarının bir diğer göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, Makamı güçlü kılmaktır aslolan, Makamdan güç almak değil, makamdan güç alarak yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini de bilir’

Bu haber 2593 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()