'Adalet yoksa oy da yok' tişörtü giyen emekliye cumhurbaşkanına hakaret davası

AKP’nin Isparta mitingine giden ve 'Emeklilikte adalet yoksa oy da yok' tişörtü giyen 'Emeklilikte Adalet Derneği' temsilcisi gözaltına alındı, hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten dava açıldı.

21 Mart 2024 - 15:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Isparta'da partisinin 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Erdoğan mitingde, "Türkiye bugün 32 milyonu bulan çalışan, 16 milyona ulaşan emekli sayısıyla gerçekten çok farklı bir ligin oyuncusudur. Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek diğer faktörler ne olursa olsun ülkemizin hedeflerinden sapmasına asla izin vermedik" ifadelerini kullandı.

Ancak geçim derdi günden düne büyüyen ve ek zam talebi "kaynak yok" diyerek yerine getirilmeyen emekliler, yurdun dört bir yanında önceki gün sokağa inmişti.

Gözaltına alındı

"Emeklilikte Adalet Derneği"nin Isparta temsilcisi Y.B. de AKP’nin Isparta mitingine giderek kademeli emeklilik hakkında taleplerini duyurmak istedi. Üzerine "Emeklilikte adalet yoksa oy da yok reis" yazılı tişörtle alana giden Y.B. gözaltına alındı ve hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açıldı.

Duruma tepki gösteren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, “Bu yaşananlar diktatörlüklerde dahi olmaz” dedi. AKP iktidarının adalet kelimesine dahi tahammül edemediğini ifade eden Halıcı, “Dünyanın neresinde bir siyasi toplantıda adalet kelimesi yasaklanmıştır? Maalesef Türkiye'de! Hem de isminde 'Adalet' olan Adalet ve Kalkınma Partisi mitinginde. Türkiye'de önce adaleti yok ettiler, şimdi ise 'adalet' kelimesine dahi tahammül edemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber 194 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()