ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan 'Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bir bölge oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Türkiye’yle Rusya arasında İdlib’e ilişkin ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine ABD’den bu açıklamanın gelmesi dikkat çekti. 

31 Mayıs 2019 - 15:45 - Güncelleme: 31 Mayıs 2019 - 17:20

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Türkiye’ye terörist saldırıları riskini azaltmak için Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor” şeklinde bir açıklama yaptı.ABD'yle Rusya arasında İdlib görüşmeleri sonuçsuz kalırken ve S-400'ler ABD'yle Türkiye arasında hala gündem başlığıyken bu açıklamanın gelmesi dikkat çekti.

ABD ve Türkiye arasında İdlib konusunda görüş birliği olsa da başta S-400 krizi ve ABD’nin YPG’ye verdiği destek hala gündem başlıkları arasında yer alıyor.

Pompeo geçtiğimiz gün Almanya’ya geldiğinde, Alman basını Almanya’nın Suriye’nin kuzeyinde tampon bölge kurulması kararını desteklediğini ileri sürdü. 

Kaynak: birgun.net
Bu haber 552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()