ABD'deki Türkevi önünde İstanbul Sözleşmesi protestosu: "vazgeçmiyoruz"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadının Statüsü Komisyonu’nun 68. Oturumuna Türkiye’den katılan kadın dernekleri New York’ta bulunan Türkevi’nin önünde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun da katıldığı eylemde kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yıllardır mücadele veren feminist katılımcılar hep birlikte “Vazgeçmiyoruz” sloganı attı.

17 Mart 2024 - 12:36

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadının Statüsü Komisyonu’nun 68. Oturumuna Türkiye’den katılan kadın dernekleri New York’ta bulunan Türkevi’nin önünde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması protesto edildi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun da katıldığı eylemde kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yıllardır mücadele veren feminist katılımcılar hep birlikte ''Vazgeçmiyoruz'' sloganı attı. Katılımcılar, Türkevi’nin kapısına “İstanbul Sözleşmesi bizim” yazılı maskeleri taktı.

Birleşmiş Milletler'in toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi üzerine en büyük yıllık toplantısı olan 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68), bu yıl 11 - 22 Mart tarihleri arasında "Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve tüm kadın ve kız çocuklarının güçlenmesinin  hızlandırılması için yoksulluğun ele alınması ve kurumların ve cinsiyet perspektifiyle finansmanın güçlendirilmesi" ana teması altında gerçekleştiriliyor.

New York’ta devam eden toplantılara Türkiye'den katılan çok sayıda katılımcı, Türkevi önünde İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını protesto etti. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun da katıldığı eylemde kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için yıllardır mücadele veren feminist katılımcılar hep birlikte ''Vazgeçmiyoruz” sloganı attı. Katılımcılar Türkevi’nin kapısına, ''İstanbul Sözleşmesi bizim'' yazılı maskeleri taktılar.

Kaynak: ANKA
Bu haber 767 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()