Yılın Son Meteor Yağmurunu Kaçırmayın

Geminid 2017' nin son meteor yağmuru olarak hafızalarda kalmaya hazırlanıyor.

13 Aralık 2017 - 20:30

13 Aralık’ın 14 Aralık’a bağlayan bu gece, Geminid (İkizler) meteor yağmuru çıplak gözle de izlenebilecek. Saatte ortalama 120 “yıldız kayması” görülebilecek.

16 Aralık’a kadar sürecek olan doğa olayı, ışık kirliliğinin olduğu şehirlerde dahi gözlemlenebilecek. Fakat birçok gözlemci, meteor yağmurlarının daha iyi seyredilebildiği ışıktan uzak, havanın açık olduğu bölgeleri tercih edecek.

"Meteor yağmurlarının en görkemlisi " olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyruklu yıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor.

Bu haber 1420 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()