Hollanda, Ermeni Soykırımını Kabul Etti

Hollanda Parlamentosu, Hıristiyan Birlik partili milletvekili Joel Voordewind tarafından sunulan Ermeni Soykırımı önergelerini kabul etti.

23 Şubat 2018 - 16:08

Hollanda Ermeni örgütleri derneği başkanı Marto Hakhverdyan hemen-hemen bütün partilerin önergelerin lehine oy kullandığını, sadece aralarında 3 Türk milletvekili olan bir partinin önergelere karşı oyladığını bildidi.

Önergelerden ilki, parlamentonun Ermeni katliamları bahsederken hiçbir belirsizliğe yer bırakmamasını ve 1915 katliamları soykırım olarak tanımlanmasını teklif ediyor.

Diğer önerge ise hükümetin ilki önümüzdeki 24 Nisan olmak üzere, her beş yılda bir Yerevan'daki Ermeni Soykırımını anma etkinliklerine temsilci göndermesini talep ediyor.

Bu haber 1299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()