Gündemden kısa haber başlıkları

TÜRKİYE GÜNDEMİ

12 Nisan 2016 - 10:06

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         12.04.2016

 

DOLAR-USD: 2.8280

AVRO-EURO: 3.2370

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.0415

ALTIN-GOLD: 114.1500

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN HALEP OPERASYONU AÇIKLAMASINA TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye ordusunun Rusya desteğinde Halep'e operasyon yapacakları açıklamasına tepki gösterdi, "Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil" dedi. 

 

SURİYE HALKININ KABUL ETMEDİĞİ BİR BARIŞ UYGULANABİLİR OLMAZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Suriye halkının kabul etmediği adil ve kalıcı bir barış, masada kabul edilse bile uygulanabilir olmaz." dedi.

 

ÖZGECAN'IN KATİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken uğradığı silahlı saldırıda öldü, babası Necmettin Altındöken de yaralandı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

MECLİS 1 MAYIS'A KADAR 'VİZE' SERBESTİSİ İÇİN ÇALIŞACAK

AK Parti, 1 Mayıs'a kadar yasalaşması beklenen düzenlemeleri muhalefet partileriyle paylaştı. Muhalefete gönderilen liste içinde AB Vize Serbestisi kapsamında çıkarılması gereken düzenlemeler bulunuyor.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KİMLİK BİLGİLERİ CHP İZMİR TEŞKİLATINDAN SIZDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son zamanlarda gündem olan 'kimlik bilgilerinin sızdırılması' hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, bilgilerin CHP üzerinden ele geçirildiğini söyledi.

 

“YÜREĞİ YETİYORSA BIRAKSIN”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Anayasal sınırları dışına çıkan bu Cumhurbaşkanı aslında yok hükmündedir. Arzu ediyorsa, yüreği yetiyorsa Cumhurbaşkanlığını bırakır siyasetin içerisine girer. Şöyle rüştünü ispat eden, edecek olan bir başbakan arıyoruz, göremiyoruz, Türkiye’de çok ciddi başbakanlık problemi vardır. Başbakan da yok hükmündedir” dedi.

 

İKİ BAKANA ENSAR GENSORUSU

HDP’nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensorunun ardından CHP de, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya karşı iki yeni gensoruyu Meclis gündemine getirdi

 

MHP'NİN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI 2 GÜN SÜRECEK

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, MHP'de "olağanüstü kurultay" için vize vermesinin ardından muhalifler, kurultay hazırlıklarına başladı. Parti Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, yasal şartlar gereği MHP tarihinde bir kurultayın ilk defa 2 gün süreceğini söyledi. 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TÜRKİYE, ALMAN MİZAHÇININ YARGILANMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Alman ZDF televizyonunda yayınlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret içeren şiiri okuyan Alman mizahçı Jan Böhmermann´ın yargılanması konusunda resmi başvuruda bulunuldu.

 

MERKEL'DEN BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU: 'TEMEL DEĞERLER PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın ve ifade özgürlüğü konusuna bir kez daha vurgu yaptı. Sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla Türkiye ile Almanya arasında ortaya çıkan mizah krizine ilişkin yapılan açıklamada, temel değerlerin pazarlık konusu yapılmayacağı vurgulandı.

 

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI: "BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE ÖNKOŞULSUZ HAZIRIZ"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Şam'da bulunan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya Suriye rejiminin 15 Nisan'da başlayacak barış görüşmelerine önkoşulsuz olarak hazır olduğunu söyledi.

 

OBAMA: EN BÜYÜK HATAM LİBYA'YDI

ABD Başkanı Barack Obama, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonrası için hazırlıklı olmamanın başkanlık döneminde yaptığı en büyük hata olduğunu söyledi. Fox News'a verdiği mülakatta başkanlık dönemini değerlendiren Obama, yine de Libya'ya müdahalenin doğru olduğunu kaydetti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ERDOĞAN: BANKALAR KREDİ FAİZLERİNİ DAHA DA DÜŞÜRMELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Tüketici kredilerindeki faizi lütfen bankalarımız daha da düşürsünler" açıklamasını yaptı.

 

MURAT ÇETİNKAYA, MERKEZ BANKASI'NIN YENİ BAŞKANI OLUYOR

Merkez Bankası'nda yeni dönem başlıyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın atandığını açıkladı.

 

CARİ AÇIK ŞUBATTA 1.785 MİLYAR DOLAR OLDU

Cari açık Şubat ayında beklentilerin altında 1.79 milyar dolar oldu. Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, cari işlemler açığı, Ocak-Şubat döneminde 4.12 milyar dolar olurken, 12 aylık cari işlemler açığı Ocak ayındaki 32.04 milyar dolardan 30.51 milyar dolara geriledi.

 

4 KENTTE ACİL KAMULAŞTIRMA

Diyarbakır, Hakkâri, Mardin ve Şırnak’ta ‘acele kamulaştırma’ yapılacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

OYAK RENAULT'YA YENİ GENEL MÜDÜR

Oyak Renault’dan yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs 2016 tarihi itibariyle, Tunç Başeğmez, Oyak Renault Genel Müdürü olarak atandı.

 

'3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ' ETÜDÜ İÇİN 35 MİLYON LİRA AYRILDI

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan "3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli" projesi için 35 milyon liralık bütçe ayrıldı. Ayrılan bütçeden 7 milyon 500 bin lira bu yıl kullanılacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ 3-2 BURSASPOR

Beşiktaş 3 yıllık hasretin ardından Vodafone Arena'da ilk maçında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 78 - PINAR KARŞIYAKA: 67

Spor Toto Basketbol Ligi 25. hafta kapanış mücadelesinde Darüşşafaka Doğuş, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 78-67 yendi.

Bu haber 1267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()