ABD'de Bireysel Silahlanma Yine Gündemde

ABD'nin Las Vegas kentinde 58 kişinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla kişinin ise yaralandığı silahlı saldırı sonrasında gözler bir kez daha ülkedeki bireysel silahlanmaya çevrildi.

04 Ekim 2017 - 16:48

Geçtiğimiz pazartesi günü Las Vegas’ta bir müzik festivalinde gerçekleşen ve 58 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı, ABD yakın tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olma özelliği taşıyor. Saldırı tüm dünyada büyük yankı uyandırırken, ABD’deki bireysel silahlanma sorunu bir kez daha gündeme oturmuş durumda.

İngiliz Guardian gazetesi, ABD’de yalnızca geçtiğimiz hafta altı silahlı saldırı gerçekleştiğini vurguladığı haberinde, durumu "ABD’nin silahlanma krizi" başlığıyla duyurdu.

10 GÜNÜN 9’UNDA SİLAHLI SALDIRI

Buna göre, son bin 735 günde bin 516 silahlı saldırının kayda geçtiği ABD, silah kullanılan şiddet olayları sayısında dünyadaki diğer gelişmiş ülkelere açık ara fark atmış durumda. 

Silahlı Şiddet Arşivi’nden (GVA) derlenen verilere göre, ülkede her on günün dokuzunda, saldırgan hariç dört ve üzerinde kişinin vurulduğu bir saldırı gerçekleşiyor. Bu oran diğer gelişmiş ülkelerin neredeyse 11 katı.

Son verilere göre, ülkede 265 milyonun üzerinde bireysel silah bulunuyor. Bu sayı, ABD’deki yetişkin bireylerin sayısının üzerinde. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin (UNODC) 2012 yılında gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, ülkede her 100 kişiye 88 silah düşüyor. ABD'nin en yakın takipçisiyse 100 kişiye 54.8 silahın düştüğü Yemen. 

LAS VEGAS KATLİAMCISININ 34 SİLAHI VARDI

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Las Vegas katliamcısı Stephen Paddock'un kaldığı otelin 32'nci katındaki odada 16, evindeyse 18 silahla birlikte binlerce mermi bulunduğunu açıklamıştı. Lombardo ayrıca, saldırganın hem evinde hem de arabasında patlayıcı bulunduğunu belirtmişti.

Bu haber 1427 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()