Yunanistan'da eski bakana iki yıl hapis cezası

SYRIZA iktidarı döneminde bakanlık yapan Nikos Pappas'a üç yıllık denetimli serbestlik süresiyle birlikte iki yıl hapis cezası verildi.

24 Şubat 2023 - 19:01

Yunanistan'da özel bir mahkeme, eski SYRIZA hükümeti döneminde 2016 yılında bir televizyon lisansı ihalesinde yapıldığı öne sürülen usülsüzlük ile ilgili eski bakan Nikos Pappas'ı üç yıllık denetimli serbestlik süresiyle birlikte iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

Savcılık Kasım 2016'dan Temmuz 2019'a kadar Dijital Politika, Telekomünikasyon ve Medya Bakanı olarak görev yapan Pappas'ın bir yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

Mahkeme, ihaledeki rolü nedeniyle medya patronu Hristos Kalogritsas'a altı ay hapis cezası verilmesini talep eden savcının isteğini yerine getirmedi ve 5 bin avro para cezası verdi.

SYRIZA üyesi Pappas ise yaptığı açıklamada, mahkeme kararını siyasi amaçlı olmakla suçladı. Pappas, mahkeme kararına doğrudan itiraz ederken ve "suçlu hükmünü meşrulaştırmamak" için hafifletici nedenler istemeyi reddetti.

Hükümet sözcüsü Yannis Oykonomu ise kararı SYRIZA Genel Başkanı Aleksis Çipras için "sert bir darbe" olarak nitelendirdi. Sözcü ayrıca, Çipras'ın "siyasi sorumluluğu üstlenmesi" ve Pappas'ı partiden çıkarması gerektiğini ifade etti. Oykonomu, Çipras'a dönük "en eski ve en yakın arkadaşının yaptıkları için kendisine düşen siyasi sorumluluğu üstlenip üstlenmeyeceğini" sordu.

Bu haber 233 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()